Meny

Se nordkoreanere spille a-ha

Se nordkoreanere spille a-ha

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er den store a-ha hit'en «Take on me» slik du aldri har sett eller hørt den før.

En rykende fersk YouTube-video viser fem unge nordkoreanske trekkspillvirtuoser som fremføreren sin egen strålende tolkning av den kjente a-ha hit'en «Take on Me».

Videoen ble lagt ut den første februar, og skal ifølge den norske kunstneren Morten Traavik vise Kum Song, Nord-Koreas fremste unge trekkspillkvintett i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang i desember 2011.

– Fremføringen er en del av kunstprosjektet The Promised Land, som skal fremføres under den internasjonale kulturfestivalen Barents Spektakel i Kirkenes fra 8. til 12. februar i år, skriver Traavik om videoen.

Les også: Kim Jong-il – Nord-Koreas kjære leder

Nord-Korea regnes for å være et av verdens mest lukkede diktaturer, men har det til felles med Norge at begge landene grenser til Russland. Nord-Korea utgjør Russlands østligste grense, mens Norge utgjør den vestligste.

Se videoen under.

Les flere nyheter her

Populært