Åpen for alle - alltid

Fant forsvunnet gitarsolo etter 43 år

Masterbåndene med en gitarsolo den avdøde Beatlen George Harrison spilte inn i 1969 ble nylig funnet igjen. Arkivfoto: Scanpix
Masterbåndene med en gitarsolo den avdøde Beatlen George Harrison spilte inn i 1969 ble nylig funnet igjen. Arkivfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En gitarsolo som George Harrison spilte inn i forbindelse med The Beatles-klassikeren «Here Comes The Sun» i 1969 har dukket opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et besøk i de legendariske studioene Abbey Road resulterte nylig i en riktig så interessant oppdagelse. Det var under et besøk av avdøde George Harrisons sønn, Dhani, at de forsvunne opptakene ble funnet.

Les også: Hedrer avdød Beatle

Dhari Harrison besøkte den legendarisk Beatles-produsenten Sir George Martin og hans sønn Giles, og sammen gikk de gjennom masterbåndene til «Here Comes The Sun». Plutselig oppdaget de dre den glemte gitarsoloen som George Harrison spilte inn etter at han hadde skrevet sangen i 1969.

Les også: Beatles-bilder solgt for millioner

Det unike møtet mellom de tre ble filmet og den overraskende oppdagelsen ble dermet fanget på film og reaksjonen på hvordan de tok det kan ses nederst i artikkelen.

Karrieren til George Harrison, som døde av kreft i 2001, er for tiden gjenstand for stor oppmerksomhet i forbindelse med den anerkjente filmregissøren Martin Scorseses dokumentarfilm «Living In The Material World», som nylig ble sluppet på DVD.

Les også:

Verdifull vinyl

George Harrison fikk Hollywood-stjerne

Endelig har de lov til å høre The Beatles igjen!

Les flere nyheter her