Se glimt av neste års storfilmer

KOMMER I 2012: Jula kom tidlig i år for oss som elsker store, påkostede filmer. Denne uken har vi fått se glimt av filmene «The Dark Knight Rises», «Hobbiten - en uventet reise» og «Prometheus». Foto: Distributørene
KOMMER I 2012: Jula kom tidlig i år for oss som elsker store, påkostede filmer. Denne uken har vi fått se glimt av filmene «The Dark Knight Rises», «Hobbiten - en uventet reise» og «Prometheus». Foto: Distributørene

Denne uken har vi fått smakebiter på noen av neste års største filmer. Se trailerne her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det filmpressen kaller den mest spektakulære uken i promoteringshistorien, startet mandag med trailerpremieren på «The Dark Knight Rises». Filmen er den tredje i Christopher Nolans «Batman»-trilogi, og premieren er satt til juli neste år.

Les også: Superman og Batman sammen på film

Både regissør Nolan og hovedrolleinnehaver Christian Bale har sagt at dette er deres siste «Batman»-film. Flere av skuespillerne har dessuten hintet om at filmen overgår storsuksessen «The Dark Knight» fra 2008, og at tredje kapittel i historien er den beste i trilogien. Filmen har et budsjett på 250 millioner dollar, og forventningene blant fansen er skyhøye. Traileren byr på storslåtte scener, og viser blant annet hvordan den nye superskurken Bane sprer kaos og terror i Gotham City.

Se traileren til «The Dark Knight Rises» her:

Filmfansen måtte ikke vente lenger enn et døgn for å se de første levende bildene fra «Hobbiten – en uventet reise», som kom tirsdag. Filmen har planlagt premiere i desember 2012, og er den første av i alt to «Hobbiten»-filmer. Handlingen utspiller seg i tiden før hendelsene i «Ringenes Herre»-trilogien.

Se video: Han overtar som hobbiten

I filmen møter vi en ung Bilbo Baggins (Martin Freeman)som legger ut på en eventyrlig og strabasiøs reise sammen med 13 dverger. Peter Jackson har regien også på disse filmene, og det samlede budsjettet skal være på 500 millioner dollar.

Se traileren til «Hobbiten - en uventet reise» her:

Torsdag kom den første teasertraileren fra «Prometheus», Ridley Scotts nye sci-fi-epos med svenske Noomi Rapace i hovedrollen. Filmen var opprinnelig tenkt som en direkte forløper til science fiction-klassikeren «Alien» fra 1979 – også regissert av Ridley Scott – men etter hvert ble det klart at handlingen følger et eget spor med helt nye rollefigurer. «Prometheus» utspiller seg riktignok i «Alien»-universet, og utforsker opphavet til menneskenes liv på jorda.

Les også: Rapace vant pris for norsk film

Noomi Rapace kapret hovedrollen i konkurranse med flere kjente, kvinnelige skuespillere, blant dem Anne Hathaway og Natalie Portman. Budsjettet skal ligge på mellom 150 og 160 millioner dollar. Premieren er foreløpig satt til juni 2012.

Se traileren til «Prometheus» her:

Denne uken fikk også den første traileren til neste års norske storfilm «Kon-Tiki». Filmen om Thor Heyerdahls kjente ferd over Stillehavet har premiere i september neste år med Pål Sverre Valheim Hagen i rollen som den berømte nordmannen.

Les også: Viderefører Heyerdahls norsk-engelsk

Filmen følger den eventyrlige ekspedisjonen i 1947 da Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn til å reise nesten 8000 kilometer på en primitiv balsaflåte over Stillehavet. «Kon-Tiki» er spilt inn i Norge, Sverige, Malta, Bulgaria, Thailand og på Maldivene. I tillegg til å foregå til havs utspiller handlingen seg i Sør-Amerika, New York og Washington – hvor Heyerdahl skaffet pengene til ekspedisjonen. Budsjettet er på 88 millioner norske kroner, og premieren er satt til 24. august neste år.

Se traileren til «Kon Tiki» her:

Noen andre storfilmer som har planlagt premiere neste år:

 • «Men in Black III»
  «Snow White and the Huntsman»
  «Hansel and Gretel: Witch Hunters»
  «Wrath of the Titans»
  «The Amazing Spider Man»
  «GI Joe: Retaliation»
  «The Bourne Legacy»
  «Taken 2»
  «Skyfall»
  «World War Z»
  «Lincoln»
  «Django Unchained»
  «The Great Gatsby»

Les flere nyheter her

Personvernpolicy