Hør Heyerdahl snakke norsk-engelsk i «Kon-Tiki»-traileren

THOR: Pål Sverre Valheim Hagen spiller hovedrollen som Thor Heyerdahl. Foto: Carl Christian Raabe
THOR: Pål Sverre Valheim Hagen spiller hovedrollen som Thor Heyerdahl. Foto: Carl Christian Raabe

– Skjønte at dette kom til å fungere, sier regissørene. Se traileren under.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At eventyreren Thor Heyerdahl hadde en helt spesiell engelskuttale, har mange fått med seg.

I spillefilmen om Heyerdahl er norsk-engelsken videreført, men «Kon-Tiki»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg var opptatt av aksenten ikke skulle distrahere publikum, skriver Dagbladet.no.

Regissørene er godt fornøyd med hvordan hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen har løst uttalen.

Se traileren her: (Les videre nedenfor videoklippet)


– Da vi hørte hvordan har gjorde det, skjønte vi at dette kom til å fungere. Det er helt innenfor, og på ingen måte slik at det likner på parodien. Det måtte være gjenkjennelig, men ikke et distraksjonsmoment, sier regissør Espen Sandberg til Dagbladet.no.

Sammen med et stort apparat er regissørene Sandberg og Rønning i full sving med å gjøre ferdig det som blir den største norske filmen noensinne. Totalbudsjettet er på 88 millioner kroner, og av den summen går mye bort i å skape den riktige tidskoloritten, forklarer regissør Joachim Rønning, som sammen med kollega Sandberg laget gigasuksessen «Max Manus» i 2008.

Les også: Her er første glimt av «Kon-Tiki»-filmen

«Kon-Tiki» er spilt inn i Norge, Sverige, Malta, Bulgaria, Thailand og på Maldivene. I tillegg til å foregå til havs utspiller handlingen seg i Sør-Amerika, New York og Washington – hvor Heyerdahl skaffet pengene til sin eventyrlige ekspedisjon.

Innspillingen startet i mai i år og var ferdig i september. Premieren er satt til 24. august neste år.

Se også: Stillbilder fra filmen

Anders Baasmo Christiansen spiller Thor Heyerdahls nestkommanderende Herman Watzinger, Jakob Oftebro er radiotelegrafist Torstein Raaby, Tobias Santelmann har rollen som Knut Haugland, Odd Magnus Williamson er Erik Hesselberg, mens Gustaf Skarsgård spiller eneste svenske om bord, Bengt Danielsson.

Les også: Fra «Max Manus» til «Kon-Tiki»

Thor Heyerdahl la ut på sin Kon Tiki-ekspedisjon på Stillehavet i 1947. Ekspedisjonens mål var å bekrefte Heyerdahls teori om at søramerikanere i oldtiden kan ha befolket øyene i Stillehavet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy