Gyllenhaal i orgasmefilm

Neste film ut for Maggie Gyllenhaal er den romantiske komedien «Hysteria».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen, som har norsk premiere 1. juledag, inneholder både en fin kjærlighetshistorie og en viss ny, teknisk landvinning.

– Å gjøre en film fra viktoriatidens England om da vibratoren ble oppfunnet, hvem kan motstå det, sier Gyllenhaal (34) til TT Spektra.

Hun spiller den kvinnelige hovedrollen som Charlotte, en morsom og sta kvinne som går imot sin rike far og engasjerer seg for de fattige. Hun blir en kvinnesakspioner, som hevder kvinners rett på alle områder – og det i en tid der man ikke engang ville innrømme at kvinner hadde en seksualitet.

Les også: Orgasme til kvinnfolket

Tittelen «Hysteria» henspiller til at kvinner lett ble stemplet som «hysteriske», og ifølge Gyllenhaal ble beordret til legen for å få underlivsmassasje.

– Det låter jo vanvittig i våre ører i dag, at kvinner gikk til doktoren og ble onanert, men filmen bygger på en sann historie. Den handler på et plan om kvinners orgasmer, så jeg håper at det får folk til å stoppe opp og tenke litt etter. Samtidig er det en morsom og sjarmerende film, som jeg tror publikum vil le av – men kanskje også bli litt sjenert av, sier hun.

Les flere nyheter

Personvernpolicy