Meny

Hennie spiller konemishandler

SPILLER SLEM: Aksel Hennie har en usympatisk rolle i sin neste film. Her er han og samboer Tone Damli Aaberge på vei til festpremieren på «Hodejegerne» på Colosseum kino 26. august i år. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Hennie går fra rollen som kunsttyv og hodejeger til å bli konemishandler i Eva Sørhaugs nye dramafilm.

Aksel Hennie hintet tidligere i høst om at han skulle spille drittsekk i sin neste film. ABC Nyheter får nå bekreftet at Hennie spiller voldelig ektemann i dramaet «90 minutter», som spilles inn i Oslo i disse dager.

Handlingen i filmen beskrives slik:

«Filmen følger tre menn og deres familier den siste tiden før det tragiske skjer. Johan er en middelaldrende mann fra øvre middelklasse som har mistet sin godt gasjerte jobb, og hele sitt selvbilde. Fred er fratatt kona, barna, huset og er byttet ut med en annen, og gjennom ydmykende scener følger vi ham frem mot en eksplosiv slutt. Trond var tidligere megler, men har mistet grepet. Selvmedisineringen har overtatt og han mishandler sin kone i fortvilet avmakt, inntil det siste og avgjørende øyeblikk...».

– Tøft drama

– Johan spilles av Bjørn Floberg, Trond spilles av Aksel Hennie og Mads Ousdal har rollen som Fred, opplyser filmens produsent, Håkon Øverås fra produksjonsselskapet Fiksjon 4 ½ AS, til ABC Nyheter.

De kvinnelige rollene bekles av blant andre Pia Tjelta og Kaia Varjord, opplyser produsenten.

– Det er et tøft drama med tre parallelle par-skjebner. Det er veldig tøft for skuespillerne, som dreper eller blir drept, sier Håkon Øverås til ABC Nyheter.

Les også: Gallavisning av Max Manus i Toronto

Regissør og manusforfatter er Eva Sørhaug, som debuterte med dramafilmen «Lønsj» i 2008. Bjørn Floberg, Aksel Hennie og Pia Tjelta hadde alle roller i filmen. 

– Kort og hektisk

«90 minutter» har et budsjett på 10,2 millioner kroner. Opptakene startet 1. november, og filmen skal være ferdig innspilt 1. desember, ifølge produsenten.

– Det er en kort og hektisk innspilling med et veldig bra manus og alt for lite penger, forteller produsent Håkon Øverås.

Han tipper filmen kommer på kino 19. oktober 2012.

Aksel Hennie har i år hatt stor suksess med filmversjonen av Jo Nesbøs «Hodejegerne», hvor han spiller kunsttyv og hodejeger. Filmen er solgt til over 50 land.

Les flere nyheter

Populært