- Verdens lengste film

Hovedkvarteret til Enso-Gutzeit, designet av Alvar Aalto i 1962, forfaller i «verdens lengste film». Foto: Wikimedia Commons.
Hovedkvarteret til Enso-Gutzeit, designet av Alvar Aalto i 1962, forfaller i «verdens lengste film». Foto: Wikimedia Commons.

En festival for moderne kunstfilm i Helsinki skal onsdag vise en film som hevdes å være den lengste noen gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 240 timer lange filmen heter «Modern Times Forever (Stora Enso building, Helsinki)», og er skapt av den danske kunstnergruppen Superflex, melder AFP.

- Ifølge det vi vet er dette den lengste filmen i verden, sier Paula Toppila, direktør for kunstfestivalen IHME, til AFP.

Filmen viser forfallet til Stora Ensos hovedkvarter i Helsinki etter hvert som tiden går, inn i fremtiden og forbi menneskehetens utryddelse. Bygningen blir til slutt ødelagt av tiden og naturkreftene.

Bygningen ble tegnet av den finske arkitekten Alvar Aalto, og ble valgt ut fordi den er «et symbol på makt og et sentralt, nærmest monumentalt sted», sier Toppola.

Fillmen begynner klokken 19 (norsk tid) og skal vises bare én gang på en 40 kvadratmeter stor utendørs skjerm i sentrum av Helsinki, rett foran den originale bygningen.


Les mer om film på ABC Nyheters kultursider

Personvernpolicy