Meny

– Det nye Munch-museet kan bli skrinlagt

Her Munchs signatur, over en tegning av det nye museet. Vinnerutkastet til det nye Munch og Stenersen-museet er tegnet av spanske Herreros Arquitecto, og har fått navnet Lambda. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye Munch-museet i Bjørvika blir minst et halvt år forsinket. Hele prosjektet kan bli skrinlagt, skriver Aftenposten.no.

Riksantikvaren har varslet at han vil protestere mot bygget som vant arkitektkonkurransen for det nye Munch-museet i Bjørvika. Men hvis museet må krympes med to etasjer i høyden og 20 meter i lengden, slik antikvaren ønsker, blir det ikke nok plass til å drive museet, skriver Aftenposten.no.

Les også: Munchs malerier tåler ikke å flyttes på

– Med Riksantikvarens varslede krav havner vi langt under det arealet som er nødvendig, både til utstillinger og andre oppgaver. Derfor er det lite sannsynlig at et slikt museum blir noe av, sier Gunnar Leganger, sjef for etaten for kulturbyggene i Bjørvika.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) forstår at Leganger er bekymret, men har tro på at det til slutt blir Munch-museum i Bjørvika selv om prosjektet blir minst et halvt år forsinket på grunn av de varslede innsigelsene fra Riksantikvaren.

Les også: - Vi er ikke redde

Byrådet vil nå utsette forprosjekteringen som var planlagt innen neste sommer.

– Vi taper litt tid, men sparer mye penger ved å slippe å detaljprosjektere fire ulike alternativer som kanskje må forkastes til slutt uansett, sier Røsland.

Reguleringsplanene for museumsbyggene i Bjørvika skal ut på høring i januar. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært