«Mad Men» best igjen

VINNERNE: Rollebesetningen på "Mad Men" på bakrommet under gårsdagens prisutdeling. Foto: Scanpix.
VINNERNE: Rollebesetningen på "Mad Men" på bakrommet under gårsdagens prisutdeling. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Mad Men» ble kåret til beste fjernsynsdrama da Emmy-prisen ble utdelt i USA søndag. Serien fikk dermed prisen for tredje år på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke tro at vi er her. Vi vil takke Akademiet for å ha anerkjent oss igjen, sa «Mad Men»s skaper Matthew Weiner da han tok imot prisen.

«Mad Men» går på kabelkanalen AMC og har bare rundt to millioner seere, men har lenge vært en kritikerfavoritt. Handlingen er knyttet til et reklameselskap i New York og foregår på 1960-tallet.

Ifølge hovedrolleinnehaver Jon Hamm var seieren helt uventet.

– De nominerte var av en fenomenal kvalitet i år, sa han.

Nykommernes kveld

Sju av de åtte viktigste Emmy-prisene gikk i år til nykommere og til skuespillere og serier som ikke har vunnet prisen tidligere. Det skiller seg fra prisutdelingen i 2009, hvor vinnerne stort sett var de samme som i 2008.

Prisen for beste komiserie gikk i år til «Modern Family».

Jim Parsons ble kåret til beste komiskuespiller for sin rolle som nerdete fysiker i «The Big Bang Theory», mens Bryan Cranston fikk sin tredje Emmy for sin rolle som kjemilæreren som blir langer i dramaserien «Breaking Bad».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beste kvinnelige dramaskuespiller ble Kyra Sedgwick fra «The Closer», mens beste kvinnelige komiskuespiller ble Edie Falco fra «Nurse Jackie».

Musikalserien «Glee» var nominert til hele 19 priser i år, men vant bare fire av dem.

Humanitær pris

Det var komikeren Jimmy Fallon som var vert for årets prisutdeling. Det er den 62. i rekken, og i år var programmet direktesendt for første gang siden 1976. Prisutdelingen ble arrangert i Los Angeles.

Det ble også delt ut en humanitær Emmy, og denne gikk til skuespilleren George Clooney for hans innsats for Darfur, for ofrene etter 11. september og etter orkanen Katrina og jordskjelvet i Haiti.

– Det er viktig å huske hvor mye godt man kan få gjort, for vi lever i underlige tider hvor dårlig atferd suger opp altfor mye oppmerksomhet og presse, sa Clooney da han tok imot prisen. (©NTB)