Meny

Bryter med NRK

Fredrik Skavlan begynte i NRK for 13 år siden. Nå går han egne veier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrik Skavlan starter eget produksjonsselskap.

Etter over 13 år hos NRK, bryter Fredrik Skavlan med statskanalen, melder VG.

Monkberry skal det nye produksjonsselskapet til Skavlan hete. Fra og med høsten av blir han også produsent for «Skavlan», som skal fortsette å gå på både NRK og svensk tv.

- Dette betyr at han får mer kontroll på produktet. Det betyr likevel ikke at publikum kommer til å merke noen forskjell på produktet, foruten at man ønsker å styrke kvalitetene, sier advokat Ole Johan Prytz til VG.

Grunnen til at Skavlan nå går fra statskanalen skal være for å få et ryddigere forhold til NRK og SVT, som begge sender programmet.

Prosjektleder ved underholdningsavdelingen i NRK, Charlo Halvorsen legger ikke skjul på at han hadde ønsket at Skavlan fortsatte i kanalen, men han sier at NRK fortsatt beholde kontroll over innholdet.

- En forutsetning for at vi sender programmet er at vi har siste ord når det kommer til innhold. Det er vi som bestemmer, sier Halvorsen.

Skavlan kommer til å opprette en redaksjon både i Norge og i Sverige. Han vil også ta med seg flere av sine faste medarbeidere fra NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus