Meny

Planlegger nordisk kanal

Stein Roger Bull fra Nordisk film er en av de som jobber for at Norden skal få en felles tv-kanal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norden kan få en felles kulturkanal på tv.

Nordisk Råd undersøker nå muligheten for å lage en felles tv-kanal for alle de nordiske landene, skriver Svenska Dagbladet.

Kanalen skal være en kulturkanal. Nå får Nordisk Råd hjelp av Frankrike og Tyskland som samarbeider om allmennkringkastingskanalen Arte. De tilbyr å lage en plattform for prosjektet.

- Dersom de nordiske landene lager en hovedskisse for hvordan de vil ha kulturkanalen sin, er et samarbeid veldig interessant for Arte, sier Andrè de Margerie, sjef for Artes internasjonale utviklingssamarbeid.

Med et budsjett på flere milliarder i ryggen regnes Arte for å være et av de beste allmennkringkasterne i Frankrike og Tyskland. Tv-stasjonen ble startet i 1992 for å styrke den kulturelle forståelsen og samarbeidet mellom de to landene.

- Dersom de nordiske landene ønsker en balanse i den store flommen av amerikanske tv-program så har Arte, mye å tilby, sier Mergerie.

Bak initiativet står tidligere kultursjef i NRK Stein Roger Bull, som nå er administrerende direktør i Nordisk Film.

- Kan så ulike land som Tyskland og Frankrike enes om en felles kulturkanal så kan Norden også det. Vi bør være oppmerksomme nå mens Arte er villige til å støtte oss, sier Bull.

Kanalen vil ikke lage eget innhold, men skal bruke program fra eksisterende tv-kanaler som NRK, SVT, DR og YLE, så vel som fra tyske og franske Arte. Bull ser gjerne at kanalen begynner på internett.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus