Foreslår at BBC gir bort lisenspenger

Foreslår at BBC gir bort lisenspenger
Foreslår at BBC gir bort lisenspenger

<pDen britiske statskanalen kan måtte gi avkall på 130 millioner pund. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske regjeringen har foreslått at BBC skal gi deler av lisensen på 3.6 milliarder pund (om lag 37,5 milliarder NOK) til rivaliserende kanaler. Britiske husstander betaler i dag en avgift på drøye 1.400 kroner i året til statskanalen.

Kulturminister Ben Bradshaw uttalte tirsdag at han vurderer å ta rundt 130 millioner pund (1,3 milliarder NOK) fra lisensbetalernes penger og gi dem til konkurrerende kanaler som ITV og Channel 4. Pengene vil bli øremerket produksjon av nyheter og barneprogram.

Gordon Browns regjering frykter nemlig nå at hvis ikke myndighetene griper inn, vil BBC ende opp som eneste kanalen som leverer distriktsnyheter i Storbritannia. Årsaken er at ITV og lignende TV-kanaler sier de ikke har råd til å produsere slikt stoff i en medievirkelighet der de stadig må konkurrere med internett.

Bakgrunnen for de foreslåtte omleggingene er den store mediemeldingen Digital Britain som ble lagt fram på tirsdag.

Dersom regjeringen får gjennomslag vil det bli første gang i BBCs 87-år gamle historie at kanalen må dele lisenspengene med andre.

Styreleder i BBC Trust Fund Sir Michael Lyons sier de kommer til å kjempe med alle midler for at forslaget ikke får gjennomslag.

Personvernpolicy