Meny

Hemmeligheten, del 1

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1

Godt skjult i den nye Louis Vuitton-vesken ligger den, hennes mest dyrebare eiendel. Den som gir farge og spenning i en ellers så trist og grå hverdag.

Hun låser seg ut av huset, skal rekke tolvbussen fra Majorstuen.

Huset, hun kaller det fengselet, en fire hundre kvadratmeter stor celle. For mange år siden var hennes største drøm å bo i et herskapshus og møblere det uten tanke på hva det kostet.

Forventningsfull flyttet hun inn sammen med mannen sin, Harald, på beste vestkant. Hun handlet møbler som et barn uten begrensninger i en godtebutikk. Saumfarte de mest eksklusive interiørbladene og innredet villaen som om den var en møbel og interiørforretning, ikke et personlig hjem. Barna, Kristian og Kristine, vokste opp i en kopi av Ludvig den fjortendes slott i Versailles, som en liten prins og prinsesse.

Harald var født med en sølvskje i munn og høy velstand preget hele hans oppvekst.. Hun var vant med enkle kår og lengtet alltid etter en mer glamorøs tilværelse. Lykken var fullkommen da hun traff Harald som representerte alt hun ønsket seg.

Han overtok familiebedriften og førte den videre med stø hånd, noe som innebar lange arbeidsdager og korte gjestevisitter hjemme. Barna og huset ble hennes domene.

Før barna flyttet følte hun hverdagen var meningsfylt, hun tok oppgaven svært alvorlig og fulgte barna opp etter beste evne. Men nå var de begge ute av ”redet” og herskapsboligen med sine fire hundre kvadratmeterne var i ferd med å kvele henne.

Velkledd og elegant, snart femti år, tripper hun på elegant høye støvletter til bussholdeplassen.

Hun tar bare buss. Tog og undergrunn er for risikabelt. Setene må stå på rekke og rad.. Alle passasjerene må sitte vendt med ansiktet framover.

Et hemmelighetsfullt smil kruser over leppene hennes, og adrenalinet stiger i kroppen når hun nærmer seg bussholdeplassen. Vil hun være heldig i dag?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus