Otto felt for jødehets

FELT: Pressens faglige utvalg viste ingen nåde mot Otto Jespersen og TV 2. Foto: Scanpix.
FELT: Pressens faglige utvalg viste ingen nåde mot Otto Jespersen og TV 2. Foto: Scanpix.

<pOtto Jespersen er felt for jødehets i Pressens Faglige Utvalg (PFU). </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAKTA: Vær varsom-plakatens punkt 4.3
«Vis respekt for menneskers egenart og identitet, privatliv, rase nasjonalitet og livssyn. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.»

PFU mener den kjente komikeren gikk over streken i en monolog i Torsdagsklubben på TV 2 der han omtalte jødeutryddelsen under andre verdenskrig.

«Jeg vil også benytte anledningen til å minnes alle de milliarder av lopper og flatlus som mistet livet i tyske gasskamre, uten å ha gjort noe annet galt enn å slå seg ned på personer av jødisk opphav», sa Otto Jespersen i programmet.

Ifølge Dagbladet skal PFU-medlem Ingeborg Moræus Hansen kommet med følgende uttalelse etter å ha sett de to monologene på video:

- Jeg har sjelden følt meg så uvel. Jeg satt og tenkte på hvordan ville Monty Python ville gjort dette. Deres film «Life of Brian» hadde både varme og humor. Men her er det så forferdelig vondt å oppleve disse programmene.

Det var Senter mot antisemittisme, Det Mosaiske Trossamfunn og Dr. Imre Hercz som klaget TV 2 inn for PFU.

Det er særlig når det gjelder Vær Varsom-plakatens punkt 4.3, som handler om å vise respekt for menneskers egenart og identitet, at TV 2 har brutt god presseskikk, mener utvalget.

- Se hele PFU-debatten om jødemonologen hos Journalisten.no


Personvernpolicy