Islams superhelter blir fornøyelsespark

Islams superhelter blir fornøyelsespark
Islams superhelter blir fornøyelsespark

<pTegneserien "The 99" selger en million hver måned. Nå blir det tivoli. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«The 99» heter Kuwaits mest populære tegneserie, en superheltserie som trekker på fundamentet av Islam for å levere et budskap til moderne, moderate muslimer.

Innholdet er av flere hyllet som en alternativ vei inn mot moderat Islam, og nå skal tegneserieprosjektet bli fornøyelsespark i utkanten av Kuwait City, skriver den arabiske avisen The National.

The 99 Village åpner senere denne måneden, og er egentlig en relansering av en eksisterende fornøyelsespark. Men 20 mann jobber på spreng for å endre parkens utseende. De klistrer opp klistremerker, endrer bannere og setter opp lysbokser som skal skape en ifølge avisen "Disney-aktig" stemning i tide til Kuwaits nasjonaldag.

Parken er sølle tre måneder gammel og trengte en retning. Med de muslimske superheltene tror arrangørene at de har funnet gulloppskriften.

Idéen bak tegneserien tilhører den kuwaitiske psykologen Naif al-Mutawa. Han behandlet mange irakiske soldater etter den første Gulfkrigen, og flere av dem fortalte at de var oppdratt til å se på Saddam Hussein som en arabisk helt.

- Hva slags budskap sender vi til våre barn om hva en helt er, og hva en helt gjør, spør han den israelske avisen.

- Vår islamske historie har blitt en historie om hva vi ikke skal gjøre, ikke om hva vi skal gjøre. Jeg hadde lyst til å gå tilbake til kilden mange har trukket negative tanker og idealer fra, og heller fokusere på de positive og tolerante aspektene, sier han.

Tittelen "The 99" henspeiler på de 99 attributtene Koranen tilskriver sin gud, og hver av de 99 heltene har navn etter Allahs krefter. Samtidig kommer heltene fra land over hele kloden.

Tegneserien trekker klart på amerikansk tradisjon hva strek og tusj angår, og det er ingen hemmelighet at tegneserien allerede har fått mye oppmerksomhet.

(Saken fortsetter under videovinduet)

Personvernpolicy