Meny

«Erlend Loe er et furubord»

REMJER MOT LOE: Ari Behn slipper igjen til i mediene med kritikk, denne gangen rettet mot en forfatterkollega.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sirkus Ari igjen.

Ari Behn har igjen gått ut i media for å angripe en meningsmotstander, denne gangen i dagens Dagbladet.

Anledningen er at forfatterkollega Erlend Loe i en blogg på Stavanger Aftenblad har kritisert Fredrik Skavlan for ikke å ha beskyttet Ari mot seg selv. «Aris opptreden på Skavlans svenske talk show sist fredag er noe av det pinligste jeg har sett på tv på veldig lenge,» skrev Loe.

Det fikk Ari til å se rødt, og han leverte en kronikk til Dagbladet som svar.

«Bevares, det trivielle kan da umulig kjede noen. Så sant det følger en bittersøt latter med på kjøpet. Noe det gjør i tekstene til Loe. Uavlatelig, i en jevn strøm av benløse floskler og selvfølgeligheter,» skriver Ari Behn, og sammenligner Loes forfatterskap med flatpakkede IKEA-møbler.

«Erlend Loe er et furubord i norske hjem. Enkel å montere. Slitesterk og ubehjelpelig firkantet i formen,» skriver han i et innlegg i Dagbladet.

Erlend Loe publiserte selv slakten fra Behn i sin egen blogg tirsdag kveld - uten å kommentere noe.

Han fjernet senere teksten etter påtrykk fra Dagbladet, som ba ham fjerne Behns tekst fordi den ennå ikke var publisert i avisen.

- Jeg føler at jeg befinner meg på 1700- tallet og fekter mot tre karer, sa Behn til P4 for en knapp uke siden. Da hadde han på kort tid gått til et voldsomt personangrep på tidligere soussjef på Slottet, Carl-Erik Grimstad, han hadde gått rett i strupen på Se og Hør-redaktør Harald Haave for sistnevntes forside, og han hadde hakket løs på språkprofessor Finn-Erik Vinje etter kritikk av parets navnevalg.

22. januar bedyret han overfor radiokanalen at han skulle trekke seg fra offentlige debatter, og heller vie seg til bokskriving. Løftet varte i seks dager.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus