Elsket og sunget

Elsket og sunget
Elsket og sunget

<pOslo Nye følger opp suksessen med «Singing in the rain» med en storoppsetning av «Les Miserables».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heidi Ruud Ellingsen har byttet ut regnkåpe og paraply med en lang blomstrete kjole. Nå har hun satt seg ned på en liten fransk barkrakk og latt skjørtene folde seg utover scenegulvet. Ellingsen forteller at hun har hatt et forhold til «Les Miserables» helt siden hun var en liten jente.

- Denne musikalen har vært en av inspirasjonene til at jeg holder på med dette, smiler hun.

Ellingsen spiller Cosette, den vakre datteren til arbeidersken Fantine. Hun forelsker seg i den unge revolusjonæren Marius, spilt av blant annet Christian Ingebrigtsen. Kjærlighetshistorien om Cosette og Marius er bare en av mange historier som veves sammen i «Les Miserables.»

Handlingen utspiller seg i et revolusjonsherjet Frankrike på 1800-tallet. «Les Miserables» er basert på Viktor Hugos klassiske roman «De elendige» fra 1862. I hovedrollen finner vi Erik Wenberg Jacobsen som den tidligere straffangen Jean Valjean som bestemmer seg for å gjøre godt i verden. Jacobsen forteller at han har hatt et forhold til «Les Miserables» helt siden foreldrene hans kom hjem fra London med musikken i bagasjen.

Det er nå nesten tretti år siden «Les Miserables» ble oppfort for første gang. Siden det har den rørt og opprørt publikum fra musikalscener verden over.

Fra film til musikal

«Les Miserables» er en storproduksjon fra Oslo Nye teaters side, og besetningen er deretter. I rollen som Cosettes mor Fantine, finner vi Pia Tjelta. For oss er hun ny på musikalscenen, men Tjelta forteller at hun spilte i oppsetninger av «Les Miserables» hvert år, mens hun gikk på Steinerskolen i Stavanger.

- Endelig får jeg bruk for alle sangtimene, sier Tjelta. Hun føler ikke at det har vært et spesielt stort sprang fra film og teater til musikalscenen.

På rollelisten finner vi også flere kjente navn, som Dennis Storhøi, Siw Anita Andersen og Sidsel Ryen.

I skyggen av de norske stjernene står en svensk musikalartist. Nina Lundseie spiller den unge jenta Eponine. I Sverige er hun godt kjent fra blant annet storoppsetninger av «Mamma Mia!» både i Gøteborg og Stockholm. ABC Nyheter må hente Lundseie frem fra garderoben for å få et intervju. Hun forteller at det er helt OK å overlate rampelyset til kollegaene. I rollen som Eponine spiller hun ei jente som er ulykkelig forelsket i Christian Ingebrigtens rollefigur.

- Jeg er veldig glad for å få spille Eponine. Hun er en av de karakterene som publikum gjerne blir sterkest berørt av, sier Lundseie.

I billettluka på Oslo Nye fortelles det om stor etterspørsel etter billetter. «Les Miserables» begynner i starten av februar, men først etter påske er det rikelig med ledige plasser.

Personvernpolicy