Så vakker er vinteren

Himmelen over Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Henrik Brattli Vold.
Himmelen over Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Henrik Brattli Vold.

<pPerlemorsskyene maler vinterstaden i dramatiske farger. Men hvordan ser det ut hos deg?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sola har snudd, og sprengkulda er i ferd med å gi seg i Oslo. I dag har dessuten hovedstaden fått besøk av et særegent fenomen. Som det reneste Rio de Janeiro er Oslo badet i gyllent lys under tett skydekke.

- Dette er ganske interessant, for det er antydning til perlemorsskyer, og det er en blanding av midlere og høyere skyer. Dette skjer noen ganger i året, men det er sjelden det er så vakkert som det er nå, sier vakthavende statsmeteorolog Bjart Eriksen til ABC Nyheter.

Perlemorsskyer har en spesiell konstruksjon av ispartikler i skydråpene. Når sola treffer disse partiklene reflekteres enkelte farger, mens andre absorberes.

Bildet over er et øyeblikk fra Oslo, men vi er like interessert i deres bilder fra hele landet. Vil du vise Norge hvordan vinteren ser ut utenfor ditt stuevindu? Send inn dine beste bilder på redaksjonen@abcnyheter.no.

Sender du inn bilder til oss, samtykker du samtidig til at vi får trykke dem på våre sider. Fotografen som sender oss det beste bildet får en oppmerksomhet i posten.

Konkurransen er nå avsluttet. Bidragene vil bli presentert i kveld, og en vinner blir kåret.

LESERNES BILDER

Vikedal i Vindafjord Kommune, Rogaland. Viser solnedgangen i disse vintertider. Foto: Jarl André Holten Leifsen.Vikedal i Vindafjord Kommune, Rogaland. Viser solnedgangen i disse vintertider. Foto: Jarl André Holten Leifsen.


Mørketid i Hammerfest. Foto: Ove Røeggen.Mørketid i Hammerfest. Foto: Ove Røeggen.

Fra Kråkerøyskogen idag 8 januar. Foto: Bjørn Jacobsen.Fra Kråkerøyskogen idag 8 januar. Foto: Bjørn Jacobsen.

Bilde tatt fra Fossumberget i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: S.J.Bilde tatt fra Fossumberget i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: S.J.

Vintersol over Trondheim. Foto: Svein Tømerdal.Vintersol over Trondheim. Foto: Svein Tømerdal.

Borge i Fredrikstad. Foto: Elisabeth Laverød.Borge i Fredrikstad. Foto: Elisabeth Laverød.

Bilder tatt 16:30 torsdag mot Fiskevollen. Foto: Ruth Kanck.Bilder tatt 16:30 torsdag mot Fiskevollen. Foto: Ruth Kanck.

Himmelen over Hemnes i Høland i ettermiddag. Foto: Solfrid Bjørklund.Himmelen over Hemnes i Høland i ettermiddag. Foto: Solfrid Bjørklund.

Slik var solnedgangen på Sicilia. Foto: Rune Ringnes.Slik var solnedgangen på Sicilia. Foto: Rune Ringnes.

Fra Stokksundbroen i Nord-Trøndelag. Foto: Knut RønningFra Stokksundbroen i Nord-Trøndelag. Foto: Knut Rønning

Personvernpolicy