Milliardbeløp for Damien Hirst

<p class="hidden"> </p>
 

<pDen britiske kunstneren knuste alle rekorder, da han i løpet av to dager solgte for 1,1 milliard kroner på Sotheby's.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

'The Golden Calf''The Golden Calf'

Damien Hirst vakte oppsikt, da han kunngjorde at han ikke ville selge sine nye verk på ordinær måte, men heller valgte å auksjonere dem ut direkte gjennom Sotheby's i London. Det var et lønnsomt grep, for da Sotheby's stengte auksjonen etter to hektiske dager tirsdag kveld, var totalsummen for Hirst-salget kommet opp i svimlende 111 millioner britiske pund. Eller om lag 1,15 milliarder norske kroner

Knuste Picasso

Det er ikke bare ny rekord for en auksjon med en enkelt kunstner, men faktisk ti ganger så høy som den tidligere rekorden som tilhørte Picasso og som ble satt i 1993, skriver den engelske avisen The Guardian.

Hvor mye av den drøye milliarden som går i Hirst lomme er ukjent, siden Sotheby's har nektet å offentliggjøre sin avtale med Damien Hirst. Men ifølge The Guardian sitter Hirst igjen med vesentlig mer enn om han hadde solgt sin kunst til et galleri, som gjerne tar kommisjon på opptil 50 prosent.

Freud foran Hirst

Men selv om Damien Hirst-auksjonen knuste Picassos tidligere rekord, klarte Hirst likevel ikke å sette ny rekord for et enkeltverk. Det tilhører fortsatt Lucian Freuds bilde "Big Sue - Benefits Supervisor Sleeping", som ble solgt for 177 millioner kroner av Christie's i New York tidligere i år. Hirst dyreste verk på Sotheby's-auksjonen ble klubbet inn for "bare" 106 millioner kroner.

Til tross for at Hirst-auksjonen skapte hysteriske tilstander, ble kunstneren ikke kvitt alle sine verk. Av de 223 han la ut til auksjon, forble fem utsolgt.

Personvernpolicy