København vil ha verdensutstilling

<p>(Foto: Colourbox) </p>
(Foto: Colourbox) 

Ønsker seg den prestisjefylte utstillingen i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

Verdensutstilling, også kalt Expo, er fellesbetegnelsen på større internasjonale utstillinger som er holdt forskjellige steder i verden siden det 19. århundre. Det offisielle organet for godkjenning av verdensutstillinger er BIE - Bureau International des Expositions.

BIE-godkjente utstillinger deles i ulike typer; universelle, internasjonale eller spesialiserte. Utstillingene varer vanligvis mellom tre og seks måneder.

Se oversikt over byer som har hatt utstillinger tidligere her.

Københavns ordfører Ritt Bjerregaard vil i ettermiddag offentliggjøre at København legger inn ønske om å bli vert for verdensutstillingen i 2020. Dette melder Berlingske.dk.

De store verdensutstillingen avholdes hvert femte år. I 2010 skal den arrangeres i Shanghai og i 2015 i Milano. Hvis København lykkes er det første gang noensinne at byen får besøk av en av de store utstillingene.

Myndighetene i København mener at de har en god mulighet til å lykkes fordi byen har mange ubebygde arealer som ligger tett til både havnen og sentrum som kan huse utstillingen.

Våre danske naboer bør ha god selvtillit for tiden. Nylig ble København kåret til verdens beste by av The Independent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus