Skriver ny Potter-historie

<p>Potter-forfatter JK Rowling. Foto: Scanpix.<br> </p>
Potter-forfatter JK Rowling. Foto: Scanpix.

Harry Potter-forfatter JK Rowling har kommet med en ny overraskelse for sine tilhengere: En hittil hemmelig historie om Harry Potter skal selges på auksjon i London i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Harry Potter-oppfølgeren er imidlertid bare 800 ord lang. Den er skrevet den siste måneden og tar opp hendelser som skjedde før utgivelsen av den første Harry Potter-boka i 1997, har forfatteren opplyst. Og den nye historien skal ifølge forfatteren ikke utgis.

Historien er Rowlings bidrag til en spesialauksjon arrangert av auksjonsfirmaet Sotheby’s som har bedt ledende britiske forfattere om å bidra med en historie til salgs på auksjonen 10. juni. Inntektene skal gå til den engelske PEN-klubben.

Rowling har sagt at hun ikke vil skrive flere bøker om Harry Potter. Men i desember bidro hun med en annen overraskelse til en auksjon. Fortellingen Tales of Beedle the Bard, som omtales i den sjuende og siste boken om Harry, innbrakte 1,95 millioner pund, rundt 20 millioner kroner.

Rowling er blitt mangemilliardær på salget av bøkene om Harry Potter.

Personvernpolicy