Slik kan du bruke kvelden

Slik kan du bruke kvelden
Slik kan du bruke kvelden

Tre og en halv time Melodi Grand Prix kan bli i meste laget selv for tykkhudete fans. Derfor har vi plukket ut høydepunktene du bør få med deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter/Beograd: For mange kan det være en ren prøvelse å karre seg gjennom tre og en halv time med sterkt varierende låter, postkortbilder av vertsland samt det som føles som endeløse runder med avstemning.

Det er jo nemlig ikke alt som er like minneverdig fra en finale i Melodi Grand Prix. Heller ikke denne gang. Derfor bringer ABC Nyheter her en oversikt over noen av tidspunktene du kan notere deg for å få med deg det beste fra kveldens finale i Beograd. Dermed kan du selv regne på når du bør ta tissepausen, fylle opp i glasset eller benke deg foran tv-skjermen.

Klokken 21.00
Den 53. finalen i Melodi Grand Prix begynner fra Beograd Arena.

Klokken 21.02
Fjorårets vinner Marija Šerifović entrer scenen for å synge fjorårets vinnermelodi. Sammen med seg har hun et dusin damer kledd ut som halvt damer og halvt menn.

Klokken 21.25
Den første låten som egentlig er verdt å få med seg er låt nummer fem, Armenias bidrag Qele qele med 21 år gamle Sirouhi Harutyunyan. Det er en låt med sommerhitpoensiale. Se gjerne de neste par låtene også, for å få med deg et strekk.

Klokken 21.28
Bosnias låt er fengende rar og slett ikke uten sjarm. Men hva handler den egentlig om?

Klokken 21.31
Israel er en av favorittene til å vinne kveldens finale med låta The Fire In Your Eyes. Denne etniske balladen er skrevet av ikke ukjente Dana International, og fremføres godt av mer ukjente Boaz.

Klokken 21.55
Portugal er også en av favorittene til å vinne årets Melodi Grand Prix. Den sterke balladen Senhora do Mar har faktisk toppet de uoffisielle avstemningene blant journalistene i Beograd. Låta fremføres av den portugisiske artisten Vânia Fernandes.

Klokken 22.04
Svenske Charlotte Perrelli er femtende artist ut i kveld. Det er forøvrig samme startnummer som hun hadde da hun vant finalen i 1999. Låten som følger er forøvrig Danmarks bidrag. Se den om du føler for det.

Klokken 22.3
5
Nå begynner neste strekk du kan få med deg. Spania er første land ut med en snodig fengende uhøytidelighet. Minner litt om låtene til den franske artisten Manu Chao. Har sommerhitpotensiale, men er nok for snål for folk flest.

Klokken 22.39

Hjemmefavoritten Serbia står for en av årets sterkeste bidrag med låta Oro. Nyt refrenget og la deg rive med. Bli ikke overrasket dersom denne går helt til topps.

Klokken 22.43
Russlands bidrag er som et kinderegg. Her kan du nemlig få med deg tre ting på én gang. En vokalist som sliter med å komme seg på bena, en ekte Stradivarius og OL-vinner i kunstløp fra 2006, Evgeni Plushenko. Det betyr likevel ikke at det er bra.

Klokken 22.47
Det er Norge og Maria Haukaas Storeng som avslutter den musikalske konkurransen i kveld. Tretten minutter før elleve går hun på scenen for å levere sitt beste for Norge. Så spørs det hvilken plassering hun vil få.

Klokken 22.51
Linjene for avstemning åpnes.

Klokken 00.1
5
Vinneren av Melodi Grand Prix 2007 er endelig klar.

NB: Alle tidene er omtrentlige og basert på generalprøven til kveldens finaleshow.

Programledere for årets finale er Jovana Janković and Željko Joksimović .

Hanne Hoftun er norsk kommentator.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus