Meny

Holdt pusten i over 17 minutter på direkten

Den amerikanske magikeren David Blaine satte verdensrekord i å holde pusten. Den nye rekorden luder på hele 17 minutter og 4 sekunder. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske magikeren David Blaine satte onsdag ny verdensrekord ved å holde pusten i hele 17 minutter og 4 sekunder.

Blaines rekordforsøk ble sendt direkte på «The Oprah Winfrey Show», og millioner av amerikanske fjernsynsseere var vitne til at 35-åringen lot seg senke ned i en gjennomsiktig vanntank.

Den forrige rekorden var på 16 minutter og 32 sekunder og ble satt av sveitsiske Peter Colat i februar.

Før han klatret ned i den runde vannkolben pustet Blaine inn ren oksygen ved hjelp av en maske, for å mette blodet og rense det for CO2.

Mens magikeren selv inntok en nærmest transelignende tilstand i vanntanken, var programlederen Oprah Winfrey og publikum i salen alt annet enn rolige mens minuttene tikket av sted.

Svært nervøs forsikret Winfrey seg gjentatte ganger om at han var i live, noe legene som målte hjerterytmen under rekordforsøket kunne berolige med at han var.

Da Blaine etter drøyt 17 minutter ble heist ut av tanken igjen, virket han nærmest uberørt etter den utrolige prestasjonen.

– Jeg føler meg helt fin, var hans første kommentar.

Blaine har også tidligere imponert, blant annet ved å la seg begrave i en gjennomsiktig kiste i en uke. Han har tilbrakt over én måned i en glassboks, hengende over elva Themsen i London, og har vært innefrosset i en isblokk i 63 timer.

35-åringen har alt planene klare for neste rekordforsøk. Nå vil han holde seg sammenhengende våken i minst elleve og et halvt døgn, og dermed sikre seg nok en verdensrekord. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus