Europarådets museumspris til Svalbard

<p>(Foto: Svalbard Museum/Guri Dahl) </p>
(Foto: Svalbard Museum/Guri Dahl) 

Svalbard Museum fikk tirsdag tildelt Europarådets museumspris 2008. Utdelingen av prisen skjedde i Strasbourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske (Ap) gratulerer museet med prisen.

- Den prestisjetunge prisen viser at Svalbard Museum arbeider på et høyt museumsfaglig nivå og har bidratt til forståelse for europeisk kulturarv. Svalbard Museum utgjør en verdifull ressurs i det nasjonale museumsnettverket, skriver Giske i et brev til museet.

Europarådet har lagt vekt på museets arbeid for å beskytte liv og aktiviteter i arktiske områder, og nære forbindelser mellom land og sjø, og mellom natur og kultur, i sin begrunnelse. 59 museer i Europa konkurrerte om prisen i år. (©NTB)

Personvernpolicy