Meny

Oscar-film blir TV

Sandra Bullock, Thandie Newton, Matt Dillon og Jennifer Esposito. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det prisbelønnede dramaet «Crash» blir TV-serie.

Mange ble overrasket da det den relativt kontroversielle filmen «Crash » vant Oscar for beste film i 2005. Ifølge Variety skal nå dramaet omgjøres til en TV-serie som skal vises senere i år på betalings-kanalen Starz.

Filmens regissør, Paul Haggis skal lede showets team og fungere som produsent sammen med den respekterte skuespilleren Don Cheadle som hadde en viktig rolle som politimann i filmen.

Starz programsjef Stephan Shelanski sier at det er en stor mulighet for at Cheadle vil ta rollen med inn i TV-serien. Han ønsker å ha med så mange som mulig av den originale besetningen.

TV-serien vil starte der filmen sluttet. Ifølge Cheadle er det ennå mange ubesvarte spørsmål i «Crash».

– Serien vil også gi oss en mulighet til å grave i mange andre tema, ikke bare raseproblematikken i LA, sier han.

– Så langt er det planlagt 13 en times-episoder. Det er ikke første gang at en Oscar-vinner har blitt gjort om til TV-serie. «In the Heat of the night» som kom ut i 1967 ble lansert i serieform på kanalen CBS 20 år senere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus