Høytflygende cat-fight

Høytflygende cat-fight
Høytflygende cat-fight

Såpeopera med lekre flyvertinner som slåss skaper reaksjoner i Thailand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pikante scener med blant annet flyvertinner i hete omfavnelser med piloter er slett ikke uvanlig i den thailandske såpeoperaen «War of Angels».

Seertallene til serien har vært himmelhøye siden starten. Nå protesterer «ekte» flyvertinner fordi de synes at dramaet framstiller yrket deres på en krenkende måte.

Flyvertinnen Siriwan Yoisakul sier at det er umulig å leve på den måten damene i serien gjør.

- Jeg håper at de fleste seerne klarer å se forskjell på det som er oppdiktet og det som er virkelighet i dette yrket, sier hun til Reuters.

Klaget til myndighetene

Fornærmede flyvertinner i Thai Airways ble så sinte at de leverte inn en underskriftskampanje til kulturdepartementet hvor de klaget på at showet var kjønnsdiskriminerende og krevde at det ble tatt av luften.

Departementet sa at de ikke hadde autoritet til å stoppe serien, men tok initiativ til et møte mellom de ulike partene i saken.

Lover lengre skjørt

Regissøren av «War of Angels», Nipon Pewnane, sier at han tar klagene på alvor og lover lengre skjørt og mindre slåssing framover.

- Det kommer ikke til å være flere cat-fights mellom flyvertinner mens de er på vakt eller i uniform.

Han forsikrer om at produsentene har de beste intensjoner med serien:

- Det denne såpeoperaen prøver å fortelle er at for å få et anstendig familieliv må du være trofast mot partneren din, sier Pewnane.

Personvernpolicy