Sagaen om et drittkonsept

Sagaen om et drittkonsept
Sagaen om et drittkonsept

Tiss, bæsj og banking av damer. Hva tror egentlig VGTV om brukerne sine?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: vg.no
Fra serien «Sagaen Kurt Josef Wagle».

I dag kunne vi lese at det er flere som har sett «Kill Buljo» enn «Varg Veum -Bitre Blomster». Det er ikke fritt for at man kan bli litt deprimert. Jeg hevdet i min anmeldelse av Tarantino-parodien som kom tidligere i år at man enten måtte være: «(..)full, pubbis eller nordlending for å synes denne filmen er morsom. Helst alt på en gang».

VGTV har tydeligvis innfunnet seg med at de har en seer-skare som passer inn i overnevnte kategori. I dag lanserer de nemlig en egen webTV-serie fra folkene bak «Buljo» med navn «Sagaen om Kurt Josef Wagle».

Serien består av ti episoder på tre minutter og skal gå på VGTV hver mandag og fredag. Og i hovedrollen av dette som beskrives som en «mockumentary», eller en tulledokumentar om du vil, er da en psykotisk fisker fra Alta.

Selvransakelse

Jeg må ærlig innrømme at jeg gikk noen runder i mitt eget hode før jeg satt meg ned foran PC-skjermen. Selv om jeg hatet «Kill Buljo» kunne det jo være at gjengen fra nord hadde gravet fram noe gull her. «Kom igjen. Nullstill deg. Åpent sinn. Tabula rasa!», sa jeg til meg selv.

Men idet første scene var i gang skjønte jeg hvor det bar hen. En mann får hellet kokende vann på sine edlere deler. Kurt Josef kaller båten sin en ekte «fættemagnet». Det hele ender i en direkte ubehagelig scene hvor fiskeren møter noen russiske halliker som snakker om ulike former for «mus» før de lister opp prisen for å slå eller eventuelt pisse på en prostituert.

Passer godt hos oss...

Kall meg gjerne prippen. Kall meg en hardcore rødstrømpe (jeg tar det som et kompliment), men det at man spøker med å banke og mishandle damer, er like lite vittig som de mannlige voldtektsscener var i «Kill Buljo».

Dette er rett og slett noe av det minst morsomme, minst nyskapende og mest idiotiske jeg har sett på lenge.

- Underholdning er en viktig del av VGTVs profil, og denne mockumentaryen passer således godt inn, sier Sjef i VGTV, Thomas Manus Hønningstad i et intervju.

Så gjenstår det å se om VG's lesere svelger denne dritten like ukritisk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus