Skikkelig pirkearbeid!

Skikkelig pirkearbeid!
Skikkelig pirkearbeid!

Albansk kunstner lagde hest av en halv million tannpirkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Den albanske kunstneren Saimir Strati har laget en gigantisk tannpirker-mosaikk av en hest. Pirkearbeidet står utstilt i Tiranas internasjonale kultursenter.

Foto: Scanpix.

Har du litt for god tid og ubegrensede mengder tannpirkere? Da kan du prøve å kopiere kunststykket til albaneren Saimir Strati (41).

Den albanske kunstneren avdekket nylig en 2 ganger 4 meter stor mosaikk av en hest hvor motivet ene og alene er formet av tannpirkere.

Det skriver den australske nyhetsstasjonen News.com.

Saimir Strati brukte tretten timer daglig i nesten førti døgn på å få ferdig kjempemosaikken av tannpirkere. Teknikken han brukte kan sammenlignes med et digitalkamera, hvor hver tannpirker tilsvarer en piksel. Tannpirkerne Strati brukte var enten spisse eller butte og laget av eik, poppel eller bambus.

Verdensrekord
Inspirasjonen til kunststykket kom da kunsteren prøvde å forklare for en venn hvordan Barcelonas kjente katedral La Sagrada Familia ser ut.

– Jeg tok noen tannpirkere fra bordet for å vise han hvordan den så ut, forteller Strati.

Hestemosaikken har han tilegnet arkitekten bak den berømte katedralen, Antoni Gaudi.

Tannpirkermosaikken, som står utstilt i et kultursenter i Tirana, er det største av sitt slag i verden og skal allerede ha blitt godkjent som ny verdensrekord.

Det er ikke første gang Saimir Strati kommer i Guinness' Rekordbok. Han har tidligere spikret seg inn i rekordboken ved å ha laget verdens største mosaikk av spiker, et portrett av Leonardo da Vinci.

Personvernpolicy