Meny

Låtskriver Thomas G:Son

- Tråkigt at Guri røk ut

- Tråkigt at Guri røk ut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen bak det norske bidraget Ven A Bailar Conmigo synes det er leit at Norge ikke får være med videre i Melodi Grand Prix.

ABC Nyheter - Helsinki: - Guri var fantastisk, men det var tydelig at dette var en konkurranse for landene i øst.

Det sier mannen bak Guri Schankes låt Ven A Bailar Conmigo , svenske Thomas G:Son, til ABC Nyheter. Han mener det ikke var så overraskende at finalen i år må gå uten norsk bidrag.

- Det var veldig tråkigt at Guri røk ut. Men vi var forberedte på at dette kunne skje, ettersom Norge ikke har vært nevnt blant favorittene i årets finale. Flere av favorittene kom jo heller ikke med videre fra semifinalen i går, forteller han.

Thomas G:Son har lenge markert seg som låtskriver i Melodi Grand Prix. I tillegg til å ha skrevet årets norske bidrag, skrev han blant annet Carolas sang ifjor og er medkomponist på årets låter fra Spania og Malta.

Til ABC Nyheter uttrykker han bekymring over den øst-europeiske dominansen vi har sett antydning til i de siste års finaler, og som for mange toppet seg i går da de østlige landene kapret ni av ti finaleplasser.

- Det spørs egentlig om Norge ville kommet videre uansett hvor bra låta hadde vært. For Øst-Europa satser stort på dette, og det var tydelig at dette var en øst-tevling. Dermed blir det litt urettferdig for land som Norge.

- Ettersom flere av forhåndsfavorittene fra semifinalen ikke gikk videre, tror jeg det er klart at man må gjøre om på uttakingen i fortsettelsen. Kanskje kan man dele Europa mer inn i regioner, sier han.

Men selv om Thomas G:Son må erkjenne at det ikke blir noen finale på Guri Schanke og Norge, har han fortsatt tro på at en av de andre låtene han har skrevet kan hevde seg i årets finale.

- Ja, jeg tror Spania har gode muligheter til å vinne. Men jeg tror også at Sverige, Ukraina, Serbia og Hviterussland har gode muligheter, sier svensken som heller ikke har tenkt å gi seg med å levere låter til den norske finalen:

- Nei, jeg kommer til å fortsette å levere låter til norske Melodi Grand Prix. Der synes jeg nivået blir høyere og høyere, sier Thomas G:Son.

Se også: - Nå heier vi på Sverige!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus