Seks tatt for massakreplaner i USA

På overflaten levde de seks mennene stille og rolig i forsteder til storbyen Philadelphia nordøst i USA. Men i hemmelighet planla de en massakre på militærbasen Fort Dix noen få mil unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under streng kontroll slippes tilhørere inn til rettsmøtet i Camden i den amerikanske delstaten New Jersey, der seks unge menn tirsdag ble siktet for å ha planlagt en massakre på soldater ved militærbasen Fort Dix. (Foto: Tim Shaffer, SCANPIX/REUTERS).Under streng kontroll slippes tilhørere inn til rettsmøtet i Camden i den amerikanske delstaten New Jersey, der seks unge menn tirsdag ble siktet for å ha planlagt en massakre på soldater ved militærbasen Fort Dix. (Foto: Tim Shaffer, SCANPIX/REUTERS).

Philadelphia (NTB-AP-DPA): Tirsdag ble de seks, som antas å være radikale islamister, arrestert og siktet for planer om drap på amerikanske soldater. Ifølge siktelsen skulle de bruke automatvåpen og rakettdrevne granater i angrepet.

Mennene i alderen fra 22 til 28 år hadde bygd seg opp et stort lager av rifler, hagler og pistoler, og forsøkte også å skaffe seg tyngre og mer avanserte våpen. Det lyktes ikke - kanskje fordi gruppen manglet kontakter til internasjonale terrororganisasjoner.

- Vi tror disse mennene er en egen og helt selvstendig celle, men vi tror også at de har latt seg inspirere av internasjonale terrororganisasjoner, sa statsadvokat Christopher Christie i en orientering for amerikanske medier tirsdag.

- De ville angripe og drepe minst hundre personer på hærens base i Fort Dix, heter det i dokumenter som USAs føderale politi FBI har lagt fram i retten. Fem av de seks er tiltalt for lovbrudd som kan straffes med livsvarig fengsel, mens den sjette kan slippe lettere fra det.

- I dag greide vi å dukke og unngå å bli truffet av en kule, sa Jody Weis som leder FBIs kontor i Philadelphia om arrestasjonene. - Det vi står overfor her, er en helt ny form for terrorisme, tilføyde han.

Personvernpolicy