Meny

Ukrainske protester mot drag queen

Ukrainske protester mot drag queen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinte ukrainere protesterer mot sitt eget bidrag i Melodi Grand Prix.
Foto: www.eurovision.tv

Melodi Grand Prix er ingenting å spøke med. På søndag demonstrerte sinte ukrainske nasjonalister rundt om i hele Ukraina mot at en drag queen skal representere dem i den internasjonale sang-konkurransen. Demonstrantene er rasende over at artisten Verka Serdyuchka, som gjør narr av middelaldrende damer, skal være Ukrainas ansikt utad. Ifølge BBC har Serdyuchka kult-status i hjemlandet og fikk et overveldende flertall av stemmene i den nasjonale konkurransen. Men, mange finner henne altså både vulgær og støtende.

Demonstrantene mener at Serdyuchka er en grotesk stereotyp av en idiotisk ukrainsk landsbyboer og at hun vil skade Ukrainas internasjonale rykte dersom hun velger å opptre. De samlet underskrifter for å få artisten til å trekke seg fra konkurransen. Sjansene for at Ukraina skulle trekke sitt bidrag er imidlertid små ettersom flere tror at Serdyuchka har en god sjanse til å vinne den internasjonale finalen.

Se video av Ukrainas bidrag her

(Kilde: BBCNews)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus