Nelvik ikke like stolt av alt

Sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør er ikke like stolt av alle reportasjene som er blitt skrevet i bladet. Men han kritiserer andre medier for å ha jaktet i flokk etter bokutgivelsen sist uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se og Hør-redaktør Odd Nelvik tar noe selvkritikk i sin leder i bladet tirsdag, men er fast bestemt på at han ikke har gjort noe ulovlig. (Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX)Se og Hør-redaktør Odd Nelvik tar noe selvkritikk i sin leder i bladet tirsdag, men er fast bestemt på at han ikke har gjort noe ulovlig. (Arkivfoto: Erlend Aas / SCANPIX)

Oslo (NTB): Hele lederen i tirsdagens utgave av Se og Hør er viet mediestormen i kjølvannet av Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben».

- Jeg er ikke slått ut av mediekjøret, slik Skavlan ymtet frempå sist fredag, åpner Nelvik lederen med. Han forklarer at han lå febersyk under dyna da «Først og Sist» gikk på lufta med Melnæs i studio.

- Han skulle helt bevisst - ut fra en markedsmessig vurdering - spares til Skavlan, skriver Nelvik.

Overfor sine lesere presiserer han at Se og Hørs postulat er å bevege seg på kanten, men ikke gå over streken.

- Jeg forsøker å forklare leserne litt om hvordan vi journalister opptrer, hvordan ting blir oppfattet, at vi i mediene løper i flokk og sluker informasjon rått for så å spytte dette ut ukritisk. Samtidig skal vi bevege oss på kanten, men ikke gå over streken. Men dét er det ikke like enkelt å leve opp til. Noen ganger havner vi på feil side, sier Nelvik til Aftenposten. (©NTB)

Relaterte artikler:


Prinsesse Astrid skremt av Se og Hør
Se og Hør her nå
Nordea anmelder Se og Hør-lekkasjer

Personvernpolicy