Nordea anmelder Se og Hør-lekkasjer

Nordea går til politiet med lekkasjene av kongelige kontoutskrifter. Mandag var det full oppvask i konsernet etter at Se og Hør har fått kontoutskriftene til kongelige og andre kjendiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontoutskrifter fra prinsesse Märthas konto i Nordea skal ha havnet i ukebladet Se og Hør. (Foto: Morten Holm / Scanpix)Kontoutskrifter fra prinsesse Märthas konto i Nordea skal ha havnet i ukebladet Se og Hør. (Foto: Morten Holm / Scanpix)

Oslo (NTB): Nordea valgte mandag ettermiddag og politianmelde forholdet, som har fått bred omtale i mediene. Finanskonsernet anmelder imidlertid ingen personer, men selve forholdet som blir beskrevet i Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben», ifølge TV 2 Nyhetskanalen.

- Vi anmelder forholdet vi er gjort kjent med, sier informasjonssjef Kjell Flø.

- Svært alvorlig


Ifølge Dagens Næringsliv har blant annet kontoutskrifter fra prinsesse Märthas konto i Nordea havnet i ukebladet Se og Hør.

Melnæs hevder selv at han flere ganger har sett kontoutskriftene til medlemmer av kongefamilien.

- Om opplysningene stemmer, så er dette svært alvorlig. Vi vil sette i gang en intern gransking av saken umiddelbart, sier assisterende informasjonssjef Rune Sjøhelle i Nordea til avisen.

Allerede samme dag valgte konsernet å gå til politianmeldelse. Alle kundebehandlere i banken har tilgang til kontoene. Nordea har nesten 4.000 ansatte i Norge.

Mulig å spore


- Alle aktiviteter blir loggført. Det er mulig å spore opp hvem som har vært inne på kontoen, men hvis forholdet ligger flere år tilbake i tid er jeg usikker på om informasjonen er tilgjengelig, sier Sjøhelle.

Kredittilsynet vil også ta tak i saken.

- Hvis det er riktig hva Dagens Næringsliv har skrevet om saken, så er det ingen tvil om at det er begått åpenbare brudd på den lovfestede taushetsplikten som finansinstitusjoner har når det gjelder kundeforhold, sier direktør Bjørn Skogstad Aamo i Kredittilsynet.

Kredittilsynet vil også vurdere å koble inn politiet i saken. (©NTB)

Relaterte saker:

Se og Hør går neppe til retten

Se og Hør her nå


Personvernpolicy