Norsk fotograf vant World Press Photo

Fotograf Espen Rasmussen har vunnet første- og tredjepris i verdens største konkurranse for pressefotografer, World Press Photo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotograf Espen Rasmussen vant førsteplass i konkurransen World Press Photo for dette bildet av en latvisk kvinne i en blomstereng. Rasmussen fikk også en tredjeplass i konkurransen.Fotograf Espen Rasmussen vant førsteplass i konkurransen World Press Photo for dette bildet av en latvisk kvinne i en blomstereng. Rasmussen fikk også en tredjeplass i konkurransen.

Oslo (NTB): Helt vanvittig. Det er den desidert mest prestisjetunge konkurransen for fotojournalistikk, sier Rasmussen til Journalisten.no.

Rasmussens vinnerbilde er i kategorien Arts and Entertainment og viser en ung latvisk kvinne i en blomstereng.

- Jeg reiste til Latvia som frilans sammen med journalist Odd Helge Brugrand for å skrive om latviernes spesielle måte å feire midtsommer på. Den er inspirert av norrøn historie, sier Rasmussen om bildet som sto på trykk i VG Helg.

Bildet som fikk tredjeplass i kategorien People in the news ble tatt i Kashmir, hvor Rasmussen laget en dokumentar om hvordan folket hadde det etter jordskjelvet.

Fotograf Espen Rasmussen vant første- og tredjeplass i World Press Photo. (Foto: VG / Scanpix)Fotograf Espen Rasmussen vant første- og tredjeplass i World Press Photo. (Foto: VG / Scanpix)

4.500 fotografer hadde sendt inn bilder til det som er verdens største konkurranse for pressefotografer. Ingen nordmenn har tidligere fått to priser i samme konkurranse. (©NTB)

Personvernpolicy