Meny

Norsk fotograf vant World Press Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotograf Espen Rasmussen har vunnet første- og tredjepris i verdens største konkurranse for pressefotografer, World Press Photo.

Fotograf Espen Rasmussen vant førsteplass i konkurransen World Press Photo for dette bildet av en latvisk kvinne i en blomstereng. Rasmussen fikk også en tredjeplass i konkurransen.

Oslo (NTB): Helt vanvittig. Det er den desidert mest prestisjetunge konkurransen for fotojournalistikk, sier Rasmussen til Journalisten.no.

Rasmussens vinnerbilde er i kategorien Arts and Entertainment og viser en ung latvisk kvinne i en blomstereng.

- Jeg reiste til Latvia som frilans sammen med journalist Odd Helge Brugrand for å skrive om latviernes spesielle måte å feire midtsommer på. Den er inspirert av norrøn historie, sier Rasmussen om bildet som sto på trykk i VG Helg.

Bildet som fikk tredjeplass i kategorien People in the news ble tatt i Kashmir, hvor Rasmussen laget en dokumentar om hvordan folket hadde det etter jordskjelvet.

Fotograf Espen Rasmussen vant første- og tredjeplass i World Press Photo. (Foto: VG / Scanpix)Fotograf Espen Rasmussen vant første- og tredjeplass i World Press Photo. (Foto: VG / Scanpix)

4.500 fotografer hadde sendt inn bilder til det som er verdens største konkurranse for pressefotografer. Ingen nordmenn har tidligere fått to priser i samme konkurranse. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus