Vant britisk Big Brother

Bollywood-skuespilleren Shilpa Shetty vant britiske «Kjendis-Big Brother». Det skjedde etter at angivelig rasistisk mobbing av skuespilleren skapte politisk storm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fans av Bollywood-skuespilleren Shilpa Shetty har støttedemonstrasjon for sin helt i den indiske byen Patna, etter at hun angivelig ble utsatt for rasistisk mobbing i den britiske TV-serien «Kjendis-Big Brother». Mobbingen av Shetty skapte storm både i Storbritannia og India. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/ Scanpix Fans av Bollywood-skuespilleren Shilpa Shetty har støttedemonstrasjon for sin helt i den indiske byen Patna, etter at hun angivelig ble utsatt for rasistisk mobbing i den britiske TV-serien «Kjendis-Big Brother». Mobbingen av Shetty skapte storm både i Storbritannia og India. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/ Scanpix

I den siste og avgjørende publikumsavstemningen søndag kveld fikk Shetty 63 prosent av stemmene og slo dermed de 13 andre konkurrenter, inkludert de som ble beskyldt for å ha mobbet henne.

- Bløffer du meg? Å, herre gud, sa den 31 år gamle indiske skuespilleren da hun fikk vite at hun hadde vunnet «Kjendis-Big Brother» etter 26 dager innestengt i et spesialhus, overvåket døgnet rundt, sammen med 13 andre kjendiser.

Den amerikanske sangeren Jermaine Jackson, eldre bror av Michael Jackson, kom på andre plass.

Mobbingen av Bollywood-skuespilleren i realityserien utløste voldsomme protester og diskusjoner, både i Storbritannia og India.

Shilpa Shetty, på a-laget blant Indias filmstjerner, ble blant annet kalt en hund av andre deltakere i showet, og spurt om hun bodde i et skur hjemme i India. Britiske politikere sto i kø for å fordømme uttalelsene, og hendelsen overskygget det meste annet under den britiske finansministeren Gordon Browns reise i India forrige uke. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus