Meny

Tørst mann solgte hund for å få råd til øl

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og tenker du nå at du skiter i historien om hunden, og at du heller vil høre mer om en utrolig gammel skilpadde som er død er det ingen vits i å lese videre.
Sjefen mener nemlig at historien om ølhunden er ordentlig god, og at saken om skilpadden ikke holder for fem flate øre.

- Hør bare her, sa sjefen: En ølglad mann i Tyskland prøvde å selge hunden til stedatteren sin for 40 euro slik at han kunne kjøpe mer øl.

- Åh, svarte jeg. - Hva skjedde da?

- Neida, det skjedde ikke så mye mer. Men det er en god sak.

- En så god sak er det vel ikke, sa jeg. For i Kina er en steikgammel skilpadde død. Og skal jeg først skrive en dyresak i dag, så vil jeg heller skrive den. Der følger det med bilde og all ting.

- Ja, er det den eldste skilpadden i verden da kanskje? Lurte sjefen min.

- Nei, det er det vel forsåvidt ikke, men den er jo innmari gammel da. 230 år. Det betyr at vi skal helt tilbake til rundt 1777. Svarte jeg. Tenk på alt som har skjedd siden den gang.

Og i Kina er en utrolig gammel skilpadde død!Og i Kina er en utrolig gammel skilpadde død!

Sjefen min lot seg imidlertid ikke imponere nevneverdig over tanken på alt vannet som har rent i havet siden den eldgamle skilpadden ble født. I stedet henvendte han seg mot noen av kollegaene våre:

- Hør her, sa han, hva synes dere er best av saken om en gammel skilpadde som dør i Kina, eller den utrolige historien om en tysk far som solgte den vesle hunden til stedatteren sin for 40 euro slik at han kunne få øl og dra på pub?

Så la sjefen min ut i det vide og det brede om hvordan det hele kunne ha gått for seg da tyskeren dro på pub med hund. Han pøste på med faktaopplysninger av typen «hunden var av typen beagle og var tre år gammel» og «bareieren som kjøpte hunden har nå levert hunden tilbake igjen» og så videre og så videre. Han gestikulerte og brukte fakter slik at de andre lo.

Etterpå så han på meg og sa triumferende at hans sak vant. At det var den som var best, og, om jeg forstod ham riktig, så kunne den gamle skilpadden min bare drite og dra.

- Men jeg har jo allerede begynt på saken om skilpadden, sa jeg. Jeg hadde overskriften klar og all ting. «230 år gammel skilpadde død», skulle den hete. Jeg innrømte at overskriften ikke var den beste, men at det i hvert fall var en start.

- Tørst mann solgte hund for å få råd til øl, er mye bedre, sa han.

- Men jeg har jo allerede funnet et flott bilde av skilpadden, prøvde jeg meg.

- Nei, nytter ikke. Du kan sikkert lage noe morsomt av den der hunden.

Her er de opprinnelige sakene:


Tørst mann solgte hund for å få øl.
230 år gammel skilpadde død.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus