Meny

Eldre, velutdanna by-kvinner vil i Operaen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høgt utdanna kvinner over 50 år, med adresse Oslo eller Akershus, er blant dei det er mest sannsynleg å støyte på under framsyningar i Den Norske Opera når nybygget i Bjørvika står klart.

Av Inger Robøle Kristiansen, NPK

Det nye operabygget i Bjørvika i Oslo, slik det såg ut 3. desember 2006. (Foto: Statsbygg, Statsbygg)Det nye operabygget i Bjørvika i Oslo, slik det såg ut 3. desember 2006. (Foto: Statsbygg, Statsbygg)

(NPK): I ei undersøking som Sentio har gjort for Nynorsk Pressekontor, svarar eit fleirtal på 516 ja på at dei kan tenkje seg å gå i Operaen når nybygget er ferdig neste haust. 458 svarar nei, og 26 veit ikkje.

Vel 55 prosent av dei spurde kvinnene og nesten 48 prosent av mennene vil gå i Operaen.

Minst interesse i vest


Det er i hovudsak eit velutdanna og urbant publikum den nye operasjefen, Kai Remlov, kan vente seg. Over 70 prosent av dei som svarar ja til at dei vil gå i Operaen, har høgskule eller universitetsutdaning, og 69,5 prosent er busette i Oslo eller Akershus. Blant vestlendingane er det flest som svarar nei på spørsmålet, det vil seia 60,8 prosent. I Nord-Noreg derimot, svara 48 prosent at dei vil gå i den nye Operaen.

Litt overraskande er det kanskje at det er blant folk i husstandar med inntekt frå 300.000 til 400.000 som svarar at dei vil gå i Operaen (66,7 prosent). I inntektsgruppa over, frå 400.000 til 500.000 kroner i året, er det berre 42 prosent som svarar ja på dette spørsmålet, medan cirka 59 prosent av dei som tener over 500.000 gjerne vil ta ein tur i Operaen.

Venstre og høgre


Undersøkinga viser elles at det er blant Venstre-veljarane at det er flest operainteresserte - heile 80,8 prosent. Dernest er det blant Høgre-veljarane ein kan rekne med flest publikummarar til framsyningane i det nye bygget.

I andre enden av skalaen er Frp-veljarane. Av dei er det berre 37,4 prosent som svarar at dei kan tenkje seg eit operabesøk, medan 60,5 prosent svarar at dei ikkje vil. (NPK)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus