Frykter for Harrys liv

Artikkelen fortsetter under annonsen

J.K. Rowling demper ikke akkurat frykten for at hun skal ta livet av sin populære trollmann i kommende «Harry Potter and the Deathly Hallows».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rowling har allerede fortalt at to viktige personer kommer til å dø i løpet av den siste boka, og hun har ikke utelukket at en av dem kan bli Harry Potter selv.

Og når tittelen på den sjuende og siste boka viser seg å være «Harry Potter and the Deathly Hallows», gjør det ikke saken bedre.

Daniel Radcliffe og Emma Watson, som spiller henholdsvis Harry og Hermine i filmene om Harry Potter (Foto: Toby Melville / REUTERS / Scanpix).Daniel Radcliffe og Emma Watson, som spiller henholdsvis Harry og Hermine i filmene om Harry Potter (Foto: Toby Melville / REUTERS / Scanpix).

I et intervju med britisk fjernsyn i juni, lot Rowling spørsmålet om Potters eventuelle død stå åpent. Hun sa at hun hadde visst hvordan serien skulle ende siden 1990, og at hun forstår forfattere som tar livet av hovedpersonen - for på den måten å gjøre seg helt ferdig.

Men samtidig sa Rowling at hun innser faren for å bli et hatobjekt dersom hun setter strek for Potters videre eksistens.

- En karakter blir benådet. Men en pris må betales, vi har med ren ondskap å gjøre. De går for de viktigste personene, uttalte hun til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Opprømt og overspent Rowling


Det Rowling uansett setter punktum for, er en bokserie som har sendt henne ut på en minst like eventyrlig reise som den Potter opplever i bøkene hennes.

De seks første bøkene om den unge trollmannen og hans opplevelser har solgt i 300 millioner eksemplarer, på 63 språk. J.K. Rowling er i dag den kvinnen i Storbritannia som tjener best, melder AFP.

På nettsiden sin forteller hun hvor emosjonell den siste tiden med Potter er.

- Nå skriver jeg noen scener som på mange måter har vært under planlegging i mange år. Jeg tror ikke noen som ikke har vært i en lignende situasjon, kan forstå hvordan dette føles: Jeg er vekselvis opprømt og overspent. Jeg både vil, og ikke vil, fullføre denne boka. (Ikke vær redd, jeg skal gjøre det).

De fire første Potter-bøkene er blitt filmatisert, med Daniel Radcliffe i hovedrollen.

Den femte filmen, «Harry Potter og Føniksordenen» er for tiden under innspilling og får premiere i juli neste år.

Den siste boka er også ventet utgitt i løpet av neste år, men det er ikke fastsatt en utgivelsesdato. (©NTB)