De beste film- og spillgavetipsene

Neste Klikks anmeldere hjelper deg med gavetips til filmelskeren og de spillintresserte. Her er noe for enhver; liten og stor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste Klikks spillanmelder Denis Brækhus har med hjelp fra spillentusiast Arne Fismen slitt seg gjennom julens utvalg av spillunderholdning og har følgende gode gavetips:


Julegavetips maskinvare:


Nintendos nye spillkonsoll, «Wii», er den ultimate julegaven i år.
Nintendo Wii har en ny type kontroll som ser ut som en fjernkontroll, denne registrerer bevegelser og posisjon noe som gir deg mulighet til å ta del i spillene på en helt annen måte enn du har kunnet gjøre før. Problemet er at de fleste steder for lengst er utsolgt for
maskinen, men det ryktes at flere er på vei. Inkludert i pakken følger det glimrende «Wii Sports», en samling enkle og morsomme sportsspill for hele familien inkludert Bowling, Golf og Tennis.

Av håndholdte anbefales Nintendo DS Lite. Med nytt lekkert design og et etter hvert solid bibliotek med gode spill, er det ingen tvil om hvilken portable spillmaskin som regjerer for øyeblikket. Passer vel så godt for store som små barn!

Spilltips:


På Xbox360 er de to heteste tipsene ulike som natt og dag. «Gears of War» er en ultravoldelig actionaffære, med fortjent 18 års aldersgrense, som tar pusten fra deg i intensitet og visuelle effekter. Motpolen er det utrolig fargerike og lekre «Viva Piñata», et spill for barn i alle aldre der du pleier hagen din og de søte piñataene som bosetter seg der. Spillet har norsk tale og 3 års aldersgrense.

De beste gavetipsene til PlayStation2 er alle familie- og partyspill.
«Guitar Hero II» med plastgitarkontroller er uten tvil midt i blinken for alle luftgitarister og andre skaprockere.
Er personen du skal ha gave til mer utpreget hobbyvokalist finnes det nå et bredt utvalg av «SingStar» titler. Velg etter musikksmak, spillene er så godt som identiske bortsett fra låtene.
De minste vil elske «Buzz Junior: Jungle Party», et spill med svært barnevennlige kontrollere og morsomme småspill.

Det vakre eventyrspillet «The Legend of Zelda: Twilight Princess» har allerede meldt seg på i kampen om årets beste spill, og er en trygg gave til alle med en GameCube eller Wii. Link og Hyrule byr fremdeles på spillmagi av en helt egen klasse, 12 års aldersgrense.

PC-folket venter enda på «World of Warcraft: The Burning Crusade», som ikke blir tilgjengelig før over nyttår. Det beste gavetipset til folk som er bitt av «WoW-basillen» blir et gavekort som kan brukes til nettopp utvidelsespakken «Burning Crusade».

For de med en hærfører i magen er «Medieval II: Total War» en sikker vinner. Utkjemp episke slag fra romerrikets fall frem til oppdagelsen av Amerika.

På PSP'en er det action som dominerer. Til voksne med sans for Grand Theft Auto, er siste spill i serien «Vice City Stories» et godt valg. «Killzone Liberation» kan også anbefales.
For Nintendo DS er «New Super Mario Bros» en garantert hit selv om dette kom ut i sommer. Det nyere «Yoshi's Island DS» er også et veldig solid og søtt plattformspill.

Et gavetips i filmsjangeren er denne kofferten full av de første 20 James Bond-filmene.Et gavetips i filmsjangeren er denne kofferten full av de første 20 James Bond-filmene.

Filmgaver:


Neste Klikks filmanmelder og mannen bak Filmklikk, Ingvald Bergsagel, har valgt ut et knippe julegaver han tror vil falle i smak hos filmentusiaster:

Joyeux Noël

Julaften 1914 inngikk mange tyske, franske og britiske skyttergravsoldater på Vestfronten en uautorisert våpenhvile og møttes fredelig i ingenmannsland. Noen av dem valgte å spille fotball.

James Bond Ultimate DVD Collection

Koffert med de 20 første Bond-filmene, alle i forseggjort dobbeldiskversjon. Burde holde gubben fornøyd og i ro gjennom romjula.

Katz' Film Encyclopedia

Leksikon den seriøst filminteresserte ikke bør være uten. Dette er boka som filmfolk gjerne omtaler som «Bibelen».

Tokyo Godfathers

Det er juletid i Tokyo, og tre hjemløse finner en levende baby i søplet. En temmelig annerledes og meget severdig julefilm.

Gavekort på kinobilletter

Tross alt er film fremdeles best på kino.

Mer i Neste Klikk:

Når julegavene flyter
Gaver med juleperm