Er du tonedøv?

Her er testen som forteller om du egner deg som forsanger i juleselskapet eller om du kanskje heller burde bruke playback.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har nok hørt dem. I kirka, på julebord eller på skolen. Disse personene som stadig ligger en tone lavere eller høyere enn resten når det skal synges. De synger gledelig med, intetanende om sine musikalske utforkjøringer. Hvem vi snakker om? De tonedøve, selvsagt.

For det er ikke til å komme forbi: Noen mennesker har en ekstra lang vei å gå fra dusj til opera. Og det er dessverre ikke alltid så lett å vite om man har en god musikalsk hørsel - eller om man rett og slett synger drita dårlig.

Heldigvis finnes det en test som kan gi deg en pekepinn på om du egner deg som forsanger eller om du rett og slett burde bruke playback.

Testen er utviklet av en medisinstudent ved universitetet i Boston for å klarlegge menneskers musikalske forståelse. Gjennom en rekke lydeksempler, skal testen vise om du er tonedøv - eller om du har tilnærmet absolutt gehør.

Ifølge mannen bak testen, Jake Mandell, er det en vanskelig test der selv gode musikere ofte ikke får mer enn 80% rett.

Ta testen her

.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus