«Corky» er død

Chris Burke som spilte «Corky» i den populære tv-serien «Life goes on» er død. Skuespilleren med Downs syndrom ble 41 år gammel. (*Se melding nederst i artikkelen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serien «Life goes on» og skuespiller Chris Burke har hatt en stor betydning for tenåringer og unge voksne med Downs Syndrom. 10. november døde den populære skuespilleren, skriver IMDb og Wikipedia.Serien «Life goes on» og skuespiller Chris Burke har hatt en stor betydning for tenåringer og unge voksne med Downs Syndrom. 10. november døde den populære skuespilleren, skriver IMDb og Wikipedia.

Den amerikanske skuespilleren Chris Burke er død. Her hjemme var skuespilleren med Downs syndrom mest kjent fra den rørende tv-serien «Life goes on», Livet går videre, som gikk på TV 2 på begynnelsen av nittitallet.

Serien handlet om familien Thacher og sønnen Charles «Corky» Thacher som hadde Downs syndrom og et hjerte av gull. Det var en av de første gangene en skuespiller med Downs syndrom fikk en så stor rolle i en tv-serie.

Totalt ble det laget fire sesonger av «Life goes on» og serien gjorde Chris Burke til en stjerne. For mange ble den et bevis på at man kan leve et godt liv med Downs Syndrom, og ikke minst være et verdifullt medlem av samfunnet.

Etter at serien ble tatt av lufta i 1993, ble Burke ansatt som goodwill-ambassadør for National Down Syndrome Society i USA. I rollen som goodwill-ambassadør reiste Chris Burke rundt i USA for å inspirere barn, studenter, foreldre og profesjonelle og informere dem om hvordan det var å være født med Downs syndrom.

Burke jobbet også som redaktør for organisasjonens tenåringsmagasin UpBeat. Her skrev han en fast spalte og svarte på spørsmål fra leserne.

Selv om vi i Norge ikke hørte så mye mer om skuespilleren etter at «Life goes on» ble tatt av lufta, ble Chris Burke for mange en helt.

Spesielt for tenåringer og unge voksne med Downs Syndrom, har «Life goes on» og Chris Burke hatt en enorm betydning som ikke kan undervurderes.

Både Wikipedia og IMDb melder nå at den populære skuespilleren gikk bort 10. november. Han ble 41 år gammel.

Det blir ikke opplyst om hva skuespilleren døde av.

-----------

* Vi gjør oppmerksom på at både IMDb og Wikipedia tok vekk opplysningen om dødsfall fra sine nettsider like etter at denne artikkelen ble publisert. Vi beklager å ha formidlet eventuelle uriktige opplysninger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus