- Farvel lille, store Aud

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et fullsatt Vestre krematorium tok et siste farvel med skuespilleren Aud Schønemann (83) torsdag. - Hun hadde et forhold til oss alle, sa kulturminister Trond Giske i sin tale ved båren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespilleren Aud Schønemann (83) ble bisatt i Vestre krematorium i Oslo torsdag.Skuespilleren Aud Schønemann (83) ble bisatt i Vestre krematorium i Oslo torsdag.


Oslo (NTB): Presten, Hans Jacob Kinge, trakk fram Aud Schønemanns mangesidighet i sin tale.

- Aud Schønemann hadde mange sterke sider. Hun var sjarmerende og varm, men var samtidig nesten rørende naiv - og klok. Hun var berømt og tiljublet, men var likevel beskjeden, ja nærmest sjenert, sa presten.

Unge og eldre skuespillere fra film og TV og alle Oslos teaterscener var møtt fram for å vise den folkekjære skuespilleren den siste ære. Det ble lagt ned krans fra regjeringen, Skuespillerforbundet - som hun var æresmedlem av - Oslo Nye Teater og NRK.

Skuespilleren Kari Ann Grønnsund, som var en svært nær venn av Aud Schønemann, holdt en varm og kjærlig tale for sin «adoptivmamma» og avsluttet med ordene: - Lille, store Aud, farvel og takk fra oss alle.

(©NTB)