Italiensk sorti

Ein gong fornærma eg ein italiensk filmregissør. Eg tullar ikkje, det er heilt sant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eg har fornærma Pupi Avati på det grovaste. Eg har såra europearen Pupi Avati, kunstnaren Pupi Avati. (Foto: fantascienza.com)Eg har fornærma Pupi Avati på det grovaste. Eg har såra europearen Pupi Avati, kunstnaren Pupi Avati. (Foto: fantascienza.com)

Det er riktignok ikkje noko eg er stolt av. Tvert imot. Det var på alle måtar ei pinleg hending. Men det er ei ganske god historie. Og det er no eingong noko.

Det var i det herrens år 1998 fornærminga skjedde. Åstaden var - av alle byane ein kan finne på å besøke - Haugesund. Det er ein passe kald og forblåst dag i august.

Vinden ular langs Vestlandskysten, og vatnet skvalpar mot båtane som ligg og duppar bortover brygga.

Og der går eg, filmfriken, og hutrar i ei tynn, svart dressjakke.

Dei frosne fingrane mine knugar rundt tyggispapira i lommene. Tankane kretsar om det som straks skal skje: Intervjuet. Med den italienske stjerneregissøren Pupi Avati.

Korleis kunne dette ha seg? spør du kanskje - og dét med god grunn. Jo, eg hadde nettopp avslutta mi karrière som sivilarbeider på Cinemateket i Oslo.

Og til deg som synest eg er ein slappfisk og heldiggris som kunne avtjene verneplikta slik, ved å lene meg tilbake i godstolen og sjå gamle klassikarfilmar - kan eg fortelje følgjande: Det er verre enn som så. På toppen av det heile ville nemleg sjefen min spandere på meg eit opphald ved Filmfestivalen i Haugesund.

Det var eit eventyr. Eg måtte rett nok arbeide for avisa Film & Kino, som skulle komme ut dagleg under festivalen. Det ville ikkje bli nokon dans på roser. Det var plenty av ting som skulle gjerast. Men åkke som: For ei lykke! Film og festing åtte dagar til ende. Det kunne ikkje bli betre.

Dei andre journalistane i redaksjonen var langt meir garva og innrøykte enn meg. Dét seier seg nesten sjølv. Dei hadde vore på eit utal festivalar. Dei hadde skrive vanskeleg tilgjengelege artiklar om Truffaut, Goddard og den tyske ekspresjonistiske stumfilmen. Og dei hadde intervjua alt frå ukjende filmfotografar til dei verkeleg store stjernene.

Så var deg meg, da. Novisa. Men alle må begynne ein stad, og det var kanskje like greitt å begynne her, tenkte eg kjekt. Dei andre journalistane kunne heller ikkje vite at eg aldri hadde skrive eit intervju før. Og dét heldt eg klokt nok kjeft om.

Så eg blei erklært flytedyktig journalist på særs sviktande grunnlag. Og no kom, ganske riktig, frykta som følgjer den eplekjekke. Ja, eg blei sveitt berre av å tenke på namna på dei eg skulle intervjue. Torunn Lian. Margreth Olin. Kort sagt: Kjendisar! Men Film & Kino skulle i trykken, uansett kor nervøs eg måtte bli. Det var berre å kvesse blyanten.

Og verst av alt: Det gjekk ikkje så gale dei første dagane. Eg irriterte meg rett nok i timevis over ein og/å-feil i intervjuet med Margreth Olin, men sjølve teksten blei betre enn eg frykta. Eg fekk klaps på skuldera av redaktøren:
- Fint, Lars! I morgon intervjuar du Pupi Avati.
- Pupi …?
- … Avati. Han er italiensk og har regissert ein drøss med filmar. Han er stjerne og diva i heimlandet, men ikkje så kjend i Noreg.
- Å? Kva for filmar har han laga?
- Nja. Den mest kjende er vel den biografiske filmen om jazzlegenda Bix Beiderbecke.
- Bix …?
- … Beiderbecke. Men no har han regissert ein film kalla Forlovaren. Den blir vist i morgon tidleg kl. 07.00. Sjå den, og så troppar du opp på ein felles intervju-seanse på hotellet kl. 11.00.
- Felles?
- Ja, det blir deg og tre andre utvalte journalistar. De får spesiell audiens, mens resten av pressekorpset må ta til takke med ein pressekonferanse seinare på dagen.
- Men …?
- Ikkje noko «men». Fiksar du Margreth Olin, fiksar du Pupi Avati. Dessutan orkar ingen av oss andre å stå opp så tidleg i morgon.

Dermed var den saka opp- og avgjort. Og derfor går eg langs brygga i Haugesund, med stivfrosne fingrar rundt tyggispapira i lommene. Eg har akkurat sett Pupi Avatis romantiske komedie Forlovaren. Og for å seie det rett ut: Det var ein skitfilm. Like tørr og livlaus som eit robåt-cruise i Gobi-ørkenen. Karakterane var flate som pannekaker, og handlinga suppete og sentimental.

Kort sagt: Pupi Avati hadde laga ein kalkun. Ein uskjøn kalkun som vagla seg ustø og uskjøn opp på filmlerretet og kakla like uskjønt som berre uskjøne kalkunar kan makte.

Kva i herrens namn skal eg spørje han om? tenker eg der eg vandrar langs brygga og trekk den tynne, sorte dressjakka tettare kring meg. Eg kan jo ikkje seie ting rett ut? Nei, eg må pakke det inn. Eller enda betre: Eg må spørje om generelle ting, om tematikk eller motivkrinsar i filmen.

Om ståa i den italienske filmbransjen i dag. Noko i den duren. Eg svelgjer. Og sakte kjenner eg min gamle uven nervøsiteten komme snikande …
Eg sit på hotellet i nærmare ein time og førebur meg. Og eg finn da eit og anna spørsmål, ja, for å vere heilt ærleg endar faktisk ganske mange - og gode - opp på skriveblokka. Eg pustar litt lettare. Jo da. Dette skal gå bra. Dette fiksar eg. Dette blir ein leik. Og godt er det, for no er tida kommen. Eg går bort til dei andre journalistane - frå Aftenposten, Haugesunds Avis og Vårt Land skal det vise seg - og ventar i gangen utanfor rommet der intervjuet skal skje.

Og ikkje lenge etter kjem Pupi Avati og følgjet hans. Ja, for det er eit følgje vi snakkar om, nesten som på film; ein mafiaboss og hans lojale kumpanar i ein hale bak. Pupi Avati er ein stilfull herre tidleg i 60-åra. Han er ganske låg, men ein naturleg autoritet strålar ut frå ansiktet hans, som er kledeleg ramma inn av eit fintrimma, gråsprengt skjegg. Han helsar høfleg på oss - dei utvalte journalistane - dette er altså det beste Noreg har å by på innan journalist-kunsten, tenker han kanskje, før følgjet togar inn i rommet.

Vel inne heng Pupi Avati frå seg Armani-frakken over stollenet. Han slår seg ned og vinkar deretter oss, dei utvalte journalistane, ned i fire stolar på andre sida av bordet. Eg kjenner at hjartet mitt begynner å dunke raskare. Dette scenariet overgår dei skumlaste fantasiane mine, men det er ingen veg tilbake.
- Very well, gentlemen, seier Pupi Avati på gebrokkent engelsk. - Let's get started.

Eg ser ned på skriveblokka. Alle spørsmåla mine fortonar seg med eitt som absurd dårlege. Kva i himlens namn skal eg spørje om? Dei andre journalistane ser òg prøvande på kvarandre. Men heldigvis kjem Aftenposten-journalisten oss til unnsetning. Han er proff. Eg ser det. På erfarent vis, som om han aldri skulle gjort anna enn å intervjue italienske stjerneregissørar, stiller han følgjande spørsmål:

- You have made a romantic comedy. Why?

Eit genialt spørsmål! Så enkelt at det var umogleg å få auge på! At eg ikkje hadde tenkt på det sjølv! Pupi Avati har no frie hender, han smiler i skjegget, legg fingertuppane saman. Og så begynner han å fortelje.

Ja, det er det han gjer. Han fortel. Og dét til gangs. Det er eit foredrag, og ikkje eit svar, som kjem no. Denne mannen er forelska i si eiga stemme, og ho har ikkje tenkt å stanse med det første, nei, ho held fram, utbroderer at det er slik og slik med dei romantiske komediane no til dags, og den sjangeren skal ein ikkje undervurdere, det er bra sikkert, og så legg stemma hans ut på lange avstikkarar, går i sirklar, og synest ikkje å vilje stanse.

Midt opp i desse utlegningane til Pupi Avati, blir eg pinefullt klar over ein annan ting: Skal ein følgje rekkjefølgja på korleis dei utvalte journalistane er plassert, er det MIN tur til å spørje etterpå. Eg kikkar nervøst ned på blokka, på spørsmåla som verkar stadig meir absurd dårlege, mens stemma til filmregissøren som har laga ein uskjøn kalkun kvernar og kvernar i bakgrunnen.

Så slår det meg: Filmen til Pupi Avati, Forlovaren, hadde noko av 1950-talets store Hollywood-produksjonar over seg. Ja, det var ei brei episk skildring à la Sound of Music, Ben Hur og andre gigantar i den kategorien. Eg blir meir og meir overtydd om at dette er tingen, det er dette eg må spørje om. Pupi Avati blir nok imponert. Han vil nikke anerkjennande og tenke: «Her er ein som kan faget sitt! Eg skjønar godt at han er utvalt, ja!»

Eg merkar brått at talestrømmen har slutta. Etter vel eit kvarter har ikkje Pupi Avati meir å seie om kvifor han har laga ei romantisk komedie. Alle auge er retta mot meg. Det er min tur. No må spørsmålet komme. Og det er akkurat i dette augeblikket at eg hører stemma mi, underleg fjern og stotrande på nordmørsengelsk, synge ut i rommet:
- Are you inspired by Hollywood films?

Det blir heilt stille. Blikka til dei utvalte journalistane flakkar. Og munnen til Pupi Avati har blitt til ein tynn strek.

- You mean because it has a happy ending?

Neiiiii!!! Det var jo ikkje det eg meinte! No må eg forklare heile den lange regla eg hadde så fint forma oppe i hovudet mitt, men som ikkje lar seg overføre til ord, nei, det lar seg ikkje gjere, ikkje no, ikkje her …

- Yes, for example, seier stemma mi.
Pupi Avati vrir på seg i stolen. Han mumlar noko halvfjernt. Eg får ikkje notert kva det er eingong. Og så er det over. Neste spørsmål, takk. Han brukte fem sekund på å svare på mitt spørsmål. 15 minutt på Aftenposten-journalistens.

Og så går det opp for meg kva eg har gjort: Eg har fornærma Pupi Avati på det grovaste. Eg har nettopp redusert filmen hans til ei simpel amerikansk mainstream-komedie, eit kalkulert marknadsprodukt utan kunstnariske vyar eller kvalitetar. Eg har såra europearen Pupi Avati, kunstnaren Pupi Avati. Eg prøver å lese ansiktet hans idet den utvalte journalisten frå Haugesunds Avis stiller sitt spørsmål.

Og éin ting er rimeleg sikkert: Pupi Avati er sur. Det ulmar under ansiktet hans. Her har han reist over halve Europa, og så blir han fornærma av ein ung journalist-jypling. Og eg får det for meg at alle i rommet sit og kjenner på det same. Eg er så flau at eg kunne søkke rett ned til Kina. Det kan vere at Pupi Avati har laga ein uskjøn kalkun, men det får vere måte på. Slik behandlar ein ikkje italienske stjerneregissørar. Sjølv ikkje i Noreg.

Få minutt seinare er intervjuet over. Om ikkje anna har vi fått vite kvifor Pupi Avati har lage ei romantisk komedie. No reiser han seg, takkar for intervjuet og tar alle journalistane i handa. Og akkurat idet handa hans trykker mi, tykkjer eg at Pupi Avati blunkar til meg. Har han fått eit rusk i auget? Eller har han tiks? Eller tyder blunket rett og slett: «Vi har våre metodar for frekkasar som deg»? Det vil eg aldri få vite. Alt eg veit, er at vi er ute av rommet og at ein av dei utvalte journalistane, eg nemner ikkje namn, går rett opp på hotellrommet, grev hovudet inn under dyna og gret stilt.
- - -

Seinare på dagen får eg høyre dette: Det kom nesten ingen journalistar på den følgjande pressekonferansen med Pupi Avati. Det var nok den berømte dråpen. Pupi Avati skal ha blitt rasande, marsjert i protest ut av rommet - og reist sporenstreks heim til Italia. Ein dag før plana. Dødeleg fornærma og truleg med kroniske forbanningar kvilande over landet han nettopp har besøkt. Det var ein trist sorti. Men den hadde i det minste ein italiensk swong over seg. Slikt gjer dei ikkje i Hollywood.

Tidlegare saker:

Meir kulturstoff finn du her og her.Les meir nynorsk i Neste Klikk:


Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:47 Tre Norwegian-fly fra Gran Canaria har landet07:09 Ny norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08 Klimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05 Ni av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00 Rapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59 VM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00 Keeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm, OL-kvalifiseringen trolig ikke i fare06:00 Høyre-topper vil ta oppgjør med «Frps byråkratisering»05:59 Svensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52 Dette skjer i dag05:45 Rapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30 Dette skjedde i natt05:30 Oslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29 Skipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18 Fjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00 Ny bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39 Norsk sæd smører forholdet til Kina04:32 Amerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18 Fallet fortsetter på børsene i Asia03:03 40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39 Surfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33 Tallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31 Cash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50 Italiensk turist på Tenerife smittet av covid-1901:19 Equinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22 To beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09 SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50 Daglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13 SAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56 West Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43 Weinsteins anklagere mener en æra er over21:49 En av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47 NASA-pioner Katherine Johnson er død21:42 Sivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39 To til sykehus etter at bil havnet på taket21:15 NASA finner bevis for Mars-skjelv20:53 1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13 Politiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40 Tegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27 I dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31 Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04 Hvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56 Harvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19 Roper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34 WHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07 Kollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03 Vei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45 Politiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30 Merkels parti skal velge ny leder 25. april15:15 Tidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13 Grønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31 50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03 USA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02 Kvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39 Ingen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24 Malaysias statsminister går av13:23 Flere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09 Mer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04 Erling Sandmo er død12:33 Norsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32 Fem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04 Anmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03 Rüdiger: – Rasistene har vunnet11:49 Kraftige virus-fall på europeiske børser11:17 Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17 Aps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16 Mann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33 Åpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32 Tiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51 Tidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50 Hovland med jafs på golfrankingen09:45 Våteste nyår i Bergen siden 186109:41 Klopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26 Fiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24 En av fem strøk til statsborgerprøven09:24 Oslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00 MDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18 Durek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51 Virustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48 18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46 Beboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40 Tredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30 Norwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28 Trump hyllet av over 100.000 i India07:22 Raser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21 Det kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00 Olsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37 Mann behandles for brannskader etter husbrann06:30 Sanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23 Kina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08 Ny vurdering av Flåmsbana mandag06:00 Marerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58 Politiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Friske personer får forlate Wuhan05:30 Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00 Asias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59 Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne
Siste nytt
07:47ReiseTre Norwegian-fly fra Gran Canaria har landet07:09NorgeNy norsk barnevernssak til behandling i Strasbourg07:08PolitikkKlimabekymring: Enorm avstand mellom mellom MDG og Frp07:05NorgeNi av ti foreldre er fornøyd med barnehagen07:00NorgeRapport: Medienes dekning av fylkene er svekket06:59SportVM-kongen Thingnes Bø er helt avhengig av broren06:00SportKeeper-Solberg klar for kamp etter sykdomsalarm, OL-kvalifiseringen trolig ikke i fare06:00NorgeHøyre-topper vil ta oppgjør med «Frps byråkratisering»05:59VerdenSvensk forlegger dømt til fengsel i Kina05:52NorgeDette skjer i dag05:45VerdenRapport: Brannene ødela en femdel av Australias skog05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeOslo kommunes Hafslund-bud opp for retten på nytt05:29NorgeSkipper dømt etter at inspektør falt i sjøen05:18VerdenFjerde virusoffer fra cruiseskip meldt død05:00NorgeNy bok vil «knuse myter» om Giske-saken04:39NorgeNorsk sæd smører forholdet til Kina04:32VerdenAmerikansk delstat tok inn 93 millioner i skatt på salg av cannabis03:18VerdenFallet fortsetter på børsene i Asia03:03Norge40 prosent av rensefisken dør i merdene02:39VerdenSurfere jubler etter flere års kamp mot Equinor i Australia02:33VerdenTallet på virusdøde i Kina viser nedgang02:31NorgeCash og covid-19 gir problemer for Norwegian01:50VerdenItaliensk turist på Tenerife smittet av covid-1901:19NorgeEquinor dropper planene om leteboring utenfor kysten av Australia00:22NorgeTo beboere ved Veslemannen ber om erstatning00:09NorgeSAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene23:50NorgeDaglig leder tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven etter dødsbrann på Toten23:21SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe23:13ReiseSAS henter 360 passasjer fra Kanariøyene22:56SportWest Ham sjokkerte på Anfield, Liverpool fikk seiershjelp av keepertabbe22:43VerdenWeinsteins anklagere mener en æra er over21:49NorgeEn av tre ungdommer vurderer å flytte fra Nord-Norge21:47VerdenNASA-pioner Katherine Johnson er død21:42NorgeSivertsen håper Solberg har tillit til ham21:39NorgeTo til sykehus etter at bil havnet på taket21:15Helse og livsstilNASA finner bevis for Mars-skjelv20:53Verden1000 forskere vil ha folk i gatene: «Katastrofen skjer foran øynene våre»20:13NorgePolitiet stanser utsending av asylsøkere med lang oppholdstid inntil videre19:40VerdenTegnet toppløse damer – risikerer seks års fengsel19:27PolitikkI dag fikk Geir-Inge Sivertsen permisjon i Troms og Finnmark18:31PolitikkSolberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp18:04NorgeHvem styrer egentlig «Folkeopprøret mot klimahysteriet»?17:56VerdenHarvey Weinstein kjent skyldig i seksuelle overgrep og voldtekt17:19NorgeRoper varsko om fuglene: – Nærmer oss en bølge av utryddelser16:34Helse og livsstilWHO: Verden må forberede seg på potensiell pandemi16:07SportKollen-arrangøren gir ikke opp å få løperne inn til Frognerseteren16:03NorgeVei på Osterøy gjenåpnet etter ras15:45VerdenPolitiet: Lokal mann mistenkt for bilangrep mot karneval i Tyskland15:30PolitikkMerkels parti skal velge ny leder 25. april15:15PolitikkTidligere statsminister i retten for å ha lønnet kona millioner15:13Helse og livsstilGrønt lys til legemiddel mot atopisk eksem14:31Penger50-åring tiltalt for å ha svindlet over 100 nordmenn14:03VerdenUSA om Assange: – Journalistikk er ingen unnskylding for kriminalitet14:02MotorKvinne strøk på teoriprøven 49 ganger – dømt for juks13:39NorgeIngen tatt av skredet ved Jostedalsbreen13:24PolitikkMalaysias statsminister går av13:23SportFlere fotballforbund forbyr barn å heade ballen på trening13:09PolitikkMer lønnskrøll for fiskeriministeren: – God gammeldags grådighet13:04KulturErling Sandmo er død12:33SportNorsk bokser risikerer fire års utelukkelse for EPO-bruk12:32Helse og livsstilFem døde av det nye koronaviruset i Italia12:04PolitikkAnmelder fiskeriministeren for bedrageri12:03SportRüdiger: – Rasistene har vunnet11:49PengerKraftige virus-fall på europeiske børser11:17Helse og livsstilIranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset11:17PolitikkAps Marianne Marthinsen gir seg i politikken11:16NorgeMann ringte ned 112-sentralen – ble fratatt telefonen10:33SportÅpningskampen i fotball-EM spilles på Old Trafford10:32NorgeTiltalt tsjekker erkjenner drap på Frogner09:51SportTidligere Premier League-spiller klar for AaFK09:50SportHovland med jafs på golfrankingen09:45NorgeVåteste nyår i Bergen siden 186109:41SportKlopp: – Ikke svekket lag mot West Ham tross tap09:26PolitikkFiskeriministeren: Denne saken ble helt feil09:24NorgeEn av fem strøk til statsborgerprøven09:24PengerOslo Børs faller kraftig på grunn av virusfrykt09:00PolitikkMDGs fylkesleder i Rogaland meldte seg ut av partiet08:18KulturDurek Verrett avviser brudd: – Vi bryr oss ikke om disse ryktene07:51Helse og livsstilVirustilfeller registrert i Bahrain og Kuwait07:48Norge18 av 20 høyesterettsdommere er Oslo-utdannet07:46NorgeBeboere evakuert etter røykutvikling i bygård i Bergen07:40SportTredje strake St. Louis-tap for Zuccarellos Wild07:30ReiseNorwegian og SAS gjør seg klare for å få sandfaste reisende hjem07:28PolitikkTrump hyllet av over 100.000 i India07:22PolitikkRaser mot 460 nye finanslover fra EU: – Enorme tall. Nå må vi ta en pause07:21StemmerDet kan hende Putin dropper «splitt og hersk»-taktikken07:00PengerOlsbu Røiseland og Thingnes Bø med heftig VM-inntekt06:37NorgeMann behandles for brannskader etter husbrann06:30PolitikkSanders leder etter seier i Nevada, men noen demokrater er bekymret06:23Helse og livsstilKina utsetter årets Folkekongress på grunn av virusutbruddet06:08NorgeNy vurdering av Flåmsbana mandag06:00SportMarerittet over for Kristiansen, reddet Györ til seier og vil til OL05:58NorgePolitiet styrker Dark Room-etterforskningen05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFriske personer får forlate Wuhan05:30VerdenKlart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange05:00PengerAsias børser faller etter nyheter om flere virusdøde04:59NorgeArbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus