Åpen for alle - alltid

Daryl Hannah endte i håndjern

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-stjernen Daryl Hannah lenket seg fast til toppen av et tre i en protestaksjon mot et planlagt varehus i Los Angeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Daryl Hannah og aktivist John Quigley hilser til støttespillere mens de hentes ned fra et tre tirsdag. Protesten markerer et standpunkt mot oppførelsen av et varehus sør i Los Angeles. (Foto: AP)Skuespiller Daryl Hannah og aktivist John Quigley hilser til støttespillere mens de hentes ned fra et tre tirsdag. Protesten markerer et standpunkt mot oppførelsen av et varehus sør i Los Angeles. (Foto: AP)

Og protestaksjonen var sikret oppmerksomhet da håndjernene klappet om Hollywood-stjernen Daryl Hannahs håndledd.

Sammen med 40 andre aktivister deltok skuespilleren i aksjonen mot oppføringen av et stort varehus i Los Angeles. Stjernen lenket seg til toppen av et valnøtt-tre, og måtte klippes løs av politiet før de kunne anholde henne.

Varehuset er planlagt oppført på et 56 kvadratkilometer stort område som siden 1992 har vært disponert av fattige mexicanske bønder, til dyrking av blomster og grønnsaker.

- Ut fra et moralsk ståsted, er byggingen av varehuset galt, uttaler Hannah.

Andre kjente navn som country-sangeren Willie Nelson, sangeren Joan Baez og skuespilleren Danny Glover har også kjempet for at de 350 bøndene fortsatt skal ha bruksrett til området, melder danske Ekstra Bladet. (©NTB)