Meny

John Cleese gir opp humoren

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske komikeren John Cleese gir opp å skrive ny humor og å opptre selv. I stedet vil han innta rollen som «komedieprofessor».

- Jeg er for trøtt til å skrive nye komedier, sier Cleese, som nå står bak en forelesningsserie der han skal undervise nye humortalenter.

- Jeg kommer aldri til å gjøre noe bedre enn «Hotell i særklasse», uansett hva jeg prøver å skrive. Nå vil jeg i stedet lære nye talenter noen av spillereglene, sier 66 år gamle Cleese ifølge Contactmusic.

Fjernsynsserien om det underlige hotellet Fawlty Towers - med den enda underligere betjeningen - startet i 1975. Seks år tidligere hadde Monty Python-gjengen begynt å samarbeide. Siden har han spilt i filmer som «En fisk ved navn Wanda» (1988), medvirket i både Harry Potter-filmer og i James Bond-filmer som den nye Q. Snart blir han igjen å høre som kongen i den tredje Shrek-filmen.

Cleese, som bor i California med sin kone som er psykoterapeut, har også planer om å skrive en bok viet til komediens historie.

- Det har jeg veldig lyst til å gjøre. Boken vil ta for seg tiden fra de store stumfilmstjernene til Ricky Gervais, som er toppen av moderne underholdning, sier Cleese om mannen bak «Kontoret». (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus