Åpen for alle - alltid

John Cleese gir opp humoren

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske komikeren John Cleese gir opp å skrive ny humor og å opptre selv. I stedet vil han innta rollen som «komedieprofessor».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg er for trøtt til å skrive nye komedier, sier Cleese, som nå står bak en forelesningsserie der han skal undervise nye humortalenter.

- Jeg kommer aldri til å gjøre noe bedre enn «Hotell i særklasse», uansett hva jeg prøver å skrive. Nå vil jeg i stedet lære nye talenter noen av spillereglene, sier 66 år gamle Cleese ifølge Contactmusic.

Fjernsynsserien om det underlige hotellet Fawlty Towers - med den enda underligere betjeningen - startet i 1975. Seks år tidligere hadde Monty Python-gjengen begynt å samarbeide. Siden har han spilt i filmer som «En fisk ved navn Wanda» (1988), medvirket i både Harry Potter-filmer og i James Bond-filmer som den nye Q. Snart blir han igjen å høre som kongen i den tredje Shrek-filmen.

Cleese, som bor i California med sin kone som er psykoterapeut, har også planer om å skrive en bok viet til komediens historie.

- Det har jeg veldig lyst til å gjøre. Boken vil ta for seg tiden fra de store stumfilmstjernene til Ricky Gervais, som er toppen av moderne underholdning, sier Cleese om mannen bak «Kontoret». (©NTB)