Meny

Planarbeid for nynorskfaget i gang

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ein rapport om norskfaget i framtida tilrår blant anna at det blir lagt ein strategiplan for nynorsk i skulen, og at det skal utarbeidast digital programvare og oppslagsverk også på nynorsk.

(Foto: Noregs Mållag)(Foto: Noregs Mållag)

(NPK): Rapporten er skriven av ei frittståande arbeidsgruppe, som på oppdrag frå regjeringa har sett på norskfaget i det fleirkulturelle samfunnet i brei forstand.

Med bakgrunn i tilrådingane frå gruppa, har Kunnskapsdepartementet gjeve Utdanningsdirektoratet i oppdrag å utarbeide ein strategiplan for nynorsk i skulen, både for elevar med nynorsk som opplæringsspråk og for sidemålsundervisninga i nynorsk.

Underdirektør Jorunn Holen i Utdanningsdirektoratet opplyser at prosessen er i gang. Arbeidet blir koordinert frå direktoratet, i samarbeid med Nynorsksenteret i Volda.

- Elles kan eg ikkje seia så mykje om arbeidet enno, anna enn at utkast til strategi er planlagt å kunne sendast over til departementet 1. desember 2006, seier Holen.

Når det gjeld tilrådinga i rapporten om administrativ programvare og oppslagsverk på nynorsk, fortel Holen at dette må vurderast i samband med det arbeidet som går føre seg i departementet med retningsliner for tilskot til parallellutgåver. (NPK)

Les meir nynorsk i Neste Klikk:
Aktuelt
Helse og samliv
Konkurransar
Kultur
Mat og drikke
Moro
Dyr
Forbruk(ar)
Nett og teknologi
Næringsliv
Reise og oppleving


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus