Stående applaus for «Peer Gynt» i New York

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Peer Gynt» på nynorsk i New York falt tydelig i smak da stykket hadde premiere i metropolen. Og selveste Peer Gynt - skuespiller Henrik Rafaelsen - fikk en stor del av æren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Henrik Rafaelsen (foto: dns.no)Skuespiller Henrik Rafaelsen (foto: dns.no)

New York (NTB): Stående applaus fra et publikum på over 2.000 personer satte punktum for premieren på den norske oppsetningen i New York sent tirsdag kveld. Publikum var tydelig fornøyd med prestasjonen. På festen etterpå takket stjerneregissør Robert Wilson skuespiller Henrik Rafaelsen, en av de tre som spiller Peer Gynt, for at han ble trukket inn i prosjektet.

- Da jeg skulle sette opp «Et Drømspel» i Sverige i 1998, var det en nyutdannet talentfull norsk skuespiller, Henrik Rafaelsen, som sa til meg at hans drøm var en dag å få spille «Peer Gynt» hjemme i Norge. Siden den gang slapp ikke denne tanken taket i meg, sa Wilson på premierefesten.

Ari Behn kom alene til premieren, mens prinsesse Märtha Louise lå syk på hotellet. Prinsessen er midt i en fire uker lang lanseringsturné for boka si i USA. Ektemannen forsikret at det ikke feiler Märtha Louise noe alvorlig.

Selv har han vært en av dem som har kjempet for å få stykket til New York, og han var svært begeistret over premieren.

- Dette er jo en suksess. Det er fint å være her og jeg er lettet over at det har gått bra, sa Ari Behn til NTB etter at applausen hadde stilnet. Han sier at han er glad for at han har kunnet hjelpe til med å få den sjeldne oppsetningen ut av Norge og til BAM, som blir betegnet som en av verdens viktigste gjestescener.

(©NTB)