Rabbi sint på Madonna

Madonna er i trøbbel etter å ha kranglet på seg Kabbalas religiøse ledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Madonna kommer straks med albumet «Confessions On A Dancefloor», og her har hun låta «Isaac», som handler om en flere hundre år gammel kabbalist som blir kalt Yitzhak Luria. Og da ble det bråk.

BBC News rapporterer at det er forbudt å bruke Lurias navn for egen profitt.

- Det er forbudt ved jødisk lov å bruke navnet på en hellig rabbi for egen profitt, sier Rabbi Rafael Cohen til BBC News.

- Hennes handlinger er uakseptable, og jeg kan bare sympatisere med henne på grunnlag av den straffen hun vil få.

Madonna har ikke kommentert sangen eller reaksjonene den har skapt hos de religiøse lederne.

Les også:

Madonna avlyser konserter i Israel
Like an Esther

Mer Madonna i Neste KlikkRabbi

(hebr. av rab, mester), herre, mester; oppr. tittel og tiltaleform for fremstående personer, f.eks. om skriftlærde på Jesu tid.


kabbala

(nyhebr., eg. overlevering), oppr. i Talmud, bet. på de historiske og profetiske bøker i GT (i mots. til Loven), senere især på en populær retning i middelalderens jødiske religionsfilosofi, sterkt preget av mystikk og teosofi og med tiden, i en viss utstrekning, særlig blant polske jøder, av astrologi, kiromanti, tall- og bokstavmagi. K. hadde sin første store tid i Spania på 1200-tallet. Sentrale kabbalaskrifter er Skapelsesboken (Jesira) og Lysglansboken (Sohar), som regnes som k.s bibel.

- Caplex


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus