Meny

Mye glitter og litt glamour

Se bildene fra årets gallafest i Oslo Spektrum, stedet hvor «alle» i norsk musikkbransje skulle være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foajeen på Oslo Spektrum sydet av liv i minuttene før selve showet startet. Fotografer og TV-journalister beordet kjendisene hit og dit for å posere, og de fleste ville jo vise sine nye fest-antrekk. Vel, de fleste av dem.


Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.


Dina og Diaz kom hånd i hånd.Dina og Diaz kom hånd i hånd.


Fargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plassFargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plass


Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.


Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.


Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.


OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.


Christer Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra TungvannChrister Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra Tungvann


Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).


Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.


En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.


Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.


Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.


Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.


Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.


Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.


Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.


Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.


Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.


Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.


Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.


Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.


Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.


Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.


Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».


Og her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plassOg her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plass


Og her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik KarlsenOg her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik KarlsenEt lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppenEt lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppenSå klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».Så klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».


Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.

Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».


Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.(Alle foto: Karoline Riise-Kristiansen og Henriette Westerlund Eriksen)


Mer i Neste klikk:


Alt har sin pris, spesielt musikken


Les intervjuer og anmeldelser av de nominerte artistene (2005).

Årets store Spellemann


Se bilder fra festen 2004
Årets vinnere


Årets Spellemann:
Odd Nordstoga

Årets hit:
Kurt Nilsen: «My Street»

Årets nykommer:
Annie: «Anniemal»

Årets video:
Margaret Berger: «Lifetime Guarantee»

Popgruppe:
The National Bank: «The National Bank»

Mannlig artist:
Odd Nordstoga: «Luring»

Rock:
We: «Smugglers»

Metal / tungrock:
Enslaved: «Isa»

Årets kvinnelige artist:
Sissy Wish: «You May Breathe...»

Barneplate:
Eva Trones: «Lille bille»

Viser:
Kaia Huuse: «Trist og fint»

Danseorkester:
Ole Ivars: «Heldiggriser»

Blues:
Knut Reiersrud: «Pretty ugly»

Jazz:
Solveig Slettahjell:«Silver»

Folkemusikk/gammaldans:
Vidar Lande / Gunhild Tømmerås:
«Sordølen - slåtter og slåttestev fra Setesdal»

Klassisk musikk:
Grieg Trio: «Dvorak: Complete Piano Trios»

Åpen klasse:
Frode Fjellheim: «Aejlies Gaaltije - The Sacred Source»

Hip Hop/R&B
Madcon: «It's all a Madcon»


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Ber Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 Karin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Nærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 Bilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:05 Enorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03 San Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00 Skjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28 Mueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26 DNB er størst i Norden03:45 Stopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43 Omstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar
Siste nytt
22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær har falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25PolitikkBer Nav gjøre seg klar til å fastslå farskap for Syria-barna19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42NorgeKarin Andersen (SV) krever at Høie fjerner legefirma fra internat på Trandum15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23HelseHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeNærmest maktesløse overfor elsparkesyklene12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15VerdenBilde av druknede flyktninger vekker sterke følelser i USA10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeEnorm økning i mobbesaker etter lovendring05:03Helse og livsstilSan Francisco forbyr salg av e-sigaretter05:00NorgeSkjebnedag for studiestedene Nesna og Sandnessjøen04:28VerdenMueller vitner for justiskomiteen 17. juli04:26PengerDNB er størst i Norden03:45VerdenStopper import kjøtt etter funn av falske sertifikater02:43NorgeOmstridte svinebønder leverer ennå kjøtt01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41VerdenMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NorgeBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus