Mye glitter og litt glamour

Se bildene fra årets gallafest i Oslo Spektrum, stedet hvor «alle» i norsk musikkbransje skulle være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foajeen på Oslo Spektrum sydet av liv i minuttene før selve showet startet. Fotografer og TV-journalister beordet kjendisene hit og dit for å posere, og de fleste ville jo vise sine nye fest-antrekk. Vel, de fleste av dem.


Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.


Dina og Diaz kom hånd i hånd.Dina og Diaz kom hånd i hånd.


Fargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plassFargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plass


Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.


Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.


Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.


OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.


Christer Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra TungvannChrister Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra Tungvann


Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).


Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.


En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.


Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.


Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.


Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.


Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.


Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.


Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.


Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.


Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.


Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.


Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.


Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.


Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.


Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.


Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».


Og her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plassOg her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plass


Og her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik KarlsenOg her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik KarlsenEt lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppenEt lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppenSå klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».Så klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».


Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.

Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».


Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.(Alle foto: Karoline Riise-Kristiansen og Henriette Westerlund Eriksen)


Mer i Neste klikk:


Alt har sin pris, spesielt musikken
Les intervjuer og anmeldelser av de nominerte artistene (2005).
Årets store Spellemann
Se bilder fra festen 2004
Årets vinnere


Årets Spellemann:
Odd Nordstoga

Årets hit:
Kurt Nilsen: «My Street»

Årets nykommer:
Annie: «Anniemal»

Årets video:
Margaret Berger: «Lifetime Guarantee»

Popgruppe:
The National Bank: «The National Bank»

Mannlig artist:
Odd Nordstoga: «Luring»

Rock:
We: «Smugglers»

Metal / tungrock:
Enslaved: «Isa»

Årets kvinnelige artist:
Sissy Wish: «You May Breathe...»

Barneplate:
Eva Trones: «Lille bille»

Viser:
Kaia Huuse: «Trist og fint»

Danseorkester:
Ole Ivars: «Heldiggriser»

Blues:
Knut Reiersrud: «Pretty ugly»

Jazz:
Solveig Slettahjell:«Silver»

Folkemusikk/gammaldans:
Vidar Lande / Gunhild Tømmerås:
«Sordølen - slåtter og slåttestev fra Setesdal»

Klassisk musikk:
Grieg Trio: «Dvorak: Complete Piano Trios»

Åpen klasse:
Frode Fjellheim: «Aejlies Gaaltije - The Sacred Source»

Hip Hop/R&B
Madcon: «It's all a Madcon»


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Startet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke
Siste nytt
03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NorgeVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkStartet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus