Mye glitter og litt glamour

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bildene fra årets gallafest i Oslo Spektrum, stedet hvor «alle» i norsk musikkbransje skulle være.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foajeen på Oslo Spektrum sydet av liv i minuttene før selve showet startet. Fotografer og TV-journalister beordet kjendisene hit og dit for å posere, og de fleste ville jo vise sine nye fest-antrekk. Vel, de fleste av dem.


Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.Kåre Valebrokk og frue ønskes velkommen av Spellemannkomiteens formann Knut Værnes.


Dina og Diaz kom hånd i hånd.Dina og Diaz kom hånd i hånd.


Fargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plassFargerike og sympatiske Unni Wilhelmsen var på plass


Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.Idol-dommer Tone Lise Skagefoss var på plass med kjæresten, Petres kanasjef Marius Lillelien.



Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.Sosialt og hyggelig: Vokalisten i Span, Jarle Bernhoft. Bandet var nominert i klassen Årets Nykommer, som gikk til Annie.


Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.Vegar Thomas «Shortcut» Olsen, her med kjæresten, var svært gjennomført i klesveien.


Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.Equicez-manager Julian var opptatt i telefonen nesten hele tiden.


OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.OnklP hadde husket billetten sin, og så frem til en god fest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Christer Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra TungvannChrister Falk sammen med Poppa Lars og Håvard fra Tungvann


Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).Christer Falk med sin nye kjæreste Synnøve Macody Lund (28).


Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.Norges nye country-idol Liv Marit Wedvik var pyntet i fargerike gevanter og så svært så fornøyd ut.



Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.Vant: William Kristoffersen i Ole Ivars hadde med seg familien sin, og litt senere vant de også Spellemann i klassen Beste Danseorkester.


En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.En flott og blid Henriette Lien kom staselig antrukket.


Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.Bjarte Hjelmland og Mia Gundersen delte ut pris til Kaia Huuse.


Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.Kaia Huuse var nominert for sitt vise-album «Trist Og Fint», og fikk en spellemann til peishyllen. Hun takket sin kjæreste fra scenen, og vi ante en svært rørt Jan Eggum.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.Det var ikke bare Egil (bildet), men hele Black Debbath som var nominert i Metal/Tungrock. Her stakk Enslaved av med trofeet.


Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.Captain Poon, bredbeint gitarist i Gluecifer, var tilstede med resten av bandet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.Raldo Useless, også gitarist i Gluecifer, kom pent og korrekt rockekledd. Bandet var nominert i klassen rock, men ble slått av We.


Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.Gåte var nominert i klassen Rock, men ble slått av publikums- og juryfavoritten We.


Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.Trond Giske er alltid på plass, og her i hyggelig passiar med IFPI-sjefen Sæmund Fiskvik.



Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.Benedicte Adrian Mouton hadde tatt turen til Spellemann, siden hun likevel befant seg i Oslo denne kvelden.


Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.Sigvart Dagsland og Karoline Krüger var ikledd finstasen.


Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.Snertne Annie: Bergensjenta stakk av med prisen for beste nykommer, og takket i det lange og brede før hun avsluttet med «... og såklart mamma» - med gråten i halsen.


Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.Bertine hold et, som alltid, velregissert liveshow. Hun var nominert i klassen Årets Kvinnelige artist, men ble slått av Sissy Wish.


Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.Bugge Wesseltoft med DJ Strangefruit holdt et av showets mest kunstferdige opptredener.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.Alltid stilige Briskeby-Lise er visst blitt kjæreste med høyreiste Sivert fra Madrugada. Paret delte ut rockeprisen til We, sammen med solo-aktuelle Simone.


Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.Album-aktuelle Jim Stärk fikk æren av å bli invitert i sofaen med Dorthe på Grand. Her live.


Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».Nominert i Barneplate-kategorien: Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, samt to sjørøvere fra Mosse-bandet Kaptein Rødskjedgg og Sjørøverne. Vinneren ble forøvrig Eva Trones for «Lille Bille».

Artikkelen fortsetter under annonsen


Og her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plassOg her er en annen sjørøver: Terje Formoe på plass


Og her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik KarlsenOg her er «banditten» som røvet hans datter: Jan Fredrik Karlsen



Et lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppenEt lite stunt: Programleder Harald Rønneberg henger høyt over publikum og sier: Jeg kan se at Jan-Fredrik Karlsen begynner å bli litt tynn i toppen



Så klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».Så klart: Thomas Dybdahl og resten av National Bank spilte, og vant spellemann i klassen Beste Popgruppe. Forøvrig vant Lars Hornvedt også Spellemann for sitt elektronika-album «Pooka».

Artikkelen fortsetter under annonsen


Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.Solveig Slettahjell både opptrådte live og fikk en gjev pris for årets jazz-album.

Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.Nominert: Torstein Hyl, vokalist fra Side Brok, deppet ikke nevneverdig da Årets Nykommer ble Annie.



Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».Mer enn Idol: Margaret Berger fikk allerede fredag vite at hun hadde vunnet Spellemannsprisen for «Beste Musikkvideo».


Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.Årets gladeste spellemann var uten tvil Odd Nordstoga, som fikk to priser og stående ovasjoner fra et fullsatt Spektrum.



(Alle foto: Karoline Riise-Kristiansen og Henriette Westerlund Eriksen)


Mer i Neste klikk:


Alt har sin pris, spesielt musikken
Les intervjuer og anmeldelser av de nominerte artistene (2005).
Årets store Spellemann
Se bilder fra festen 2004
Årets vinnere


Årets Spellemann:
Odd Nordstoga

Årets hit:
Kurt Nilsen: «My Street»

Årets nykommer:
Annie: «Anniemal»

Årets video:
Margaret Berger: «Lifetime Guarantee»

Popgruppe:
The National Bank: «The National Bank»

Mannlig artist:
Odd Nordstoga: «Luring»

Rock:
We: «Smugglers»

Metal / tungrock:
Enslaved: «Isa»

Årets kvinnelige artist:
Sissy Wish: «You May Breathe...»

Barneplate:
Eva Trones: «Lille bille»

Viser:
Kaia Huuse: «Trist og fint»

Danseorkester:
Ole Ivars: «Heldiggriser»

Blues:
Knut Reiersrud: «Pretty ugly»

Jazz:
Solveig Slettahjell:«Silver»

Folkemusikk/gammaldans:
Vidar Lande / Gunhild Tømmerås:
«Sordølen - slåtter og slåttestev fra Setesdal»

Klassisk musikk:
Grieg Trio: «Dvorak: Complete Piano Trios»

Åpen klasse:
Frode Fjellheim: «Aejlies Gaaltije - The Sacred Source»

Hip Hop/R&B
Madcon: «It's all a Madcon»