«Lost» på et blunk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Serien «Lost» fikk kultstatus på et blunk. Serien startet nylig her i Norge, og på nett florerer ryktene om hvor gjengen egentlig har styrtet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er J.J. Abrams («Alias») og Damon Lindelof («Crossing Jordan») som har skapt serien som allerede er blitt en stor TV-hit i USA.

«Lost» beskriver hvordan menneskets sanne natur kommer til syne under ekstreme forhold. Både det verste og det beste.

Hvordan bygger man et samfunn fra scratch? Hva ligger til grunn for at hierakiet bygger seg opp som det gjør? Hva er grunnlaget for rollene individene får i gruppen?


Sterke scener


Første episode starter med at et fly styrter på en øde øy i Stillehavet. 48 mennesker overlever. De våkner side om side med døde mennesker og brennede vrakrester. Skadet, i sjokk, vandrende rundt, på en eksotisk strand.

Umiddelbart tar kirugen Jack, spilt av Matthew Fox (38) fra «Party of Five», ledelsen. I en annen sentral rolle finner man Dominic Monaghan (28) (Merry i «Ringenes herre»), som en halvkjent rockebassist.

I hver episode får man et tilbakeblikk i et av individenes liv. (For deg med flyskrekk vil det si at man opplever flyulykken på nytt i hver eneste episode, men sett fra forskjellige vinkler).

Slik ser man raskt at opptil flere i gruppen bærer på hemmeligheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For noen kan oppholdet på øya være en ny start. For andre kan det være nok å rømme fra virkeligheten. Og nettopp slik er det interessant å se, i forhold til deres private historie, hvilken rolle de tilegner seg i gruppen.

Jungelskrekk


Men spenningen i gruppen er ikke nok. En fare truer i jungelen. Det får raskt navnet «det» eller uhyret. Vi vet at det kan rive opp mennesker som papirposer, men vi får ikke se det! Og lydene denne «tingen» lager, er ikke fra et dyr vi kjenner i dag.

Det, sammen med det faktum at de ble angrepet av isbjørn (...), er med på å gjøre serien svært populær for konspirasjonteorier og hyppig diskusjonselement på nettets mange blogger.

Har flyet krasjet i helvete? Har de reist tilbake i tid? Hvem er den mystiske dresskledde mannen som viser seg for Jack ved enkelte anledninger, for så å forsvinne sporløst inn i jungelen?

Har de havnet i en tidslomme? Fremtiden? Annen planet? Annen dimensjon?

Detaljene er mange og skremmende, og hverken produsenter eller forfattere vil røpe hva som skjer i neste episode, eller til slutten. Skuespillerne visste ingenting om slutten under innspillingen.

Serien går på TV Norge ikveld. Frem til da kan du kose deg med bloggene på nett:



• ABC: Offisiell hjemmeside LOST
• Bullz-Eye: Lost blog
• Imdb.com: «Lost» (2004)
• Google.com: Stor samling med relaterte nettsteder og blogger

• TV Norge blogg: Lostawayernes nye hjem

TV-serien, som opprinnelig var ment som TV-film, har allerede høstet flere priser i USA.